Kurumsal firmalardan girişimlere herkes beyaz tahtayı (whiteboard) oldukça seviyor. Girişimciliğin, üretkenliğin ve toplantıların ana öğelerinden biri haline gelmiş ve doğru kullanılırsa gerçekten oldukça faydalı bir ürün.
Her ne kadar bazı okullarda ve şirketlerde akıllı tahtalar kullanılmaya başlandıysa da çoğu zaman klasik beyaz tahtalar kullanılıyor ve önemli noktalarda telefonlarla fotoğraflar çekiliyor, paylaşılıyor. Bu da erişilebilirlik, takip ve kalite gibi sorunlara neden olabiliyor.
Kaptivo, yukarıdaki problemleri ve daha fazlasını çözmeye çalışan bir şirket ve her beyaz tahtaya entegre edilebilen başarılı bir cihaz geliştirmişler. Cihazı incelemeden önce Kaptivo'nun geçmişine bakalım.
Kaptivo, 2004 yılında Light Blue Optics adıyla kurulmuş olan ve 50 milyon dolardan fazla yatırım toplamayı başarmış bir şirket. Hareket yakalama (motion capture), görüntü tanımlama (image recognition,) ve doğal dil işleme (natural language processing) gibi alanlarda geliştirdikleri teknolojiler dolayısıyla küresel ölçekte büyük işler yapan eğitim teknolojisi çözümleri şirketi Promethean'a satılmışlardı.
Satış sonrası Promethean bünyesine dahil olan Light Blue Optics ekibi 2016 yılında daha yalın bir ürün yelpazesiyle hayatına devam etmek amacıyla Kaptivo adıyla piyasaya çıktı. Yani oldukça deneyimli bir ekip ve ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlar.
Kaptivo, geliştirdikleri cihaz sayesinde herhangi bir beyaz tahtayı hızlı bir şekilde akıllı bir dijital tahtaya dönüştürebiliyor. Görüntü tanımlama, hareket yakalama ve dil işleme teknolojilerinin tamamını kullandıkları bu ürün sayesinde beyaz tahtada olan her şeyi canlı yayında güvenli bir şekilde dilediğiniz şekilde paylaşmanıza olanak sağlıyor.
Canlı yayında tahtada olan herşeyi normal bir kamera ile paylaşabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz fakat Kaptivo, teknolojisi sayesinde tahtayı muhteşem şekilde temizliyor, gölge, el ve tahtada o anda işlem yapan kişinin görüntüsü de dahil her şeyi siliyor ve ekrana olabilecek en temiz görüntüyü sağlıyor. Tüm bu ekranlar gerçek zamanlı olarak paylaşılırken aynı zamanda ekranlar kayıt altına alınıyor ve bulutta tutuluyor. Şirketinize özel IP adresi sayesinde gizliliği de sağlanıyor.
İlerleyen dönemlerde ekleyecekleri özellikler sayesinde tahtaya yazılanları farklı dillere çevirerek karşı tarafa sunma gibi özellikler de gelecek ve bu gerçekten çok uluslu şirketler ve okullar için hayat kurtaran bir özellik olabilir.
Trello, Slack gibi proje yönetim araçlarıyla entegre çalışabiliyor olması ürün yöneticileri için güzel bir özellik. Süreçlerin daha hızlı ilerleyebilmesi açısından fayda sağlayabilir.
Arasında HP, BlueJeans, Atlassian ve Deloitte gibi kurumsal devlerin bulunduğu bir çok şirkete şimdiden 5.000 adetten fazla satış yapmayı başarmış Kaptivo'nun adını ilerleyen dönemlerde daha sık duyabiliriz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap