Kaliforniya'da yeşil enerji dönemi: Tüm yeni evler güneş enerjisi ile çalışabilir

Kaliforniya'da yeşil enerji dönemi: Tüm yeni evler güneş enerjisi ile çalışabilir

Son yıllarda sayısı giderek artan güneş panellerini görmeye artık neredeyse aşinayız. Sadece evlerin çatısında değil, tanık olduğumuz güneş enerjisi ile çalışan bisiklet yolları, otobanlar hatta yüzen güneş panelleri bile geleceğin kentleşmesinde önemli rol oynamaya adaylar.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ise bu konu bir adım daha öteye taşınıyor. Eyalette, güneş panelleri birer zorunluluk haline gelebilir.  California Enerji Komisyonu bugünlerde, eyalette yapılan yeni binaların, enerjisini Güneş'ten alma konusunda zorunluluğu konuşuyor.

Komisyonun kararı yarın açıklanacak. Zira, karar onaydan geçerse 2020'nin başından itibaren üç katı geçen tüm ev ve apartmanlarda yeşil enerjiye geçilecek.

Kaliforniya'da kararın onaylanması ile eyalet bir ilke de imza atmış olacak. Zira, dünyada şu ana kadar hiç bir eyalette ya da bölgede böyle bir zorunluluğun olmadığı belirtiliyor. Yerel halkın da bu yeni teknolojiye hızlı bir şekilde entegre olabileceklerini söylemek güç olmaz. Bol güneşli California'da şu anda evlerin %20'sinin enerjilerini Güneş'ten aldıkları biliniyor.

Öngörüler, yüzyılın ortasına geldiğimizde elektriğin % 72'sini rüzgar türbinlerinden ve güneş panellerinden sağlayacağımızı gösteriyor. Talebin artmasında fosil yakıt rezervlerinin azalması, ülkelerin iklim anlaşmaları, küresel ısınma gibi nedenler önemli rol oynuyor. Şirket sayısının artması ve başlayacak olası fiyat savaşı nedeni ile de şüphesiz yenilenebilir enerjiler bugünkünden çok daha ucuza mal olacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.