Twitter: Şifrelerinizi değiştirin

Twitter, bugünlerde Jack Dorsey'in yüzünü güldürse de, bu durum her an değişebilir. Platform, 330 milyondan kullanıcısının şifresini acilen değiştirmesini istiyor. Şifre değiştirme işlemini sadece platform üzerinden değil, TwitterDeckve Twitterrific gibi üçüncü parti uygulamalarda da yapılmasını tavsiye ediyor.

Twitter'in böyle bir acil uyarıda bulunmasının nedeni, çalışanların kısa bir süre önce dahili bir kayıtta maskelenmemiş parolaları depolayan bir hata tespit etmeleri. Bir Twitter çalışanı hatayı düzelttiklerini ve yaptıkları araştırmalara göre de herhangi birinin ihlal ya da yanlış kullanım belirtisi göstermediğini söyledi.

Şirket blogundan yayınlanan bir yazıda da hesap güvenliği ile ilgili de aşağıdaki ipuçları yayımlandı.

  • Şifrenizi Twitter'da ve aynı şifreyi kullanmış olabileceğiniz diğer servislerde değiştirin.
  • Başka web sitelerinde kullanamayacağınız güçlü bir şifre kullanın.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama olarak da bilinen giriş doğrulamasını etkinleştirin. Bu, hesap güvenliğinizi artırmak için yapabileceğiniz en iyi eylemdir.
  • Her yerde güçlü, benzersiz şifreler kullandığınızdan emin olmak için bir şifre yöneticisi kullanın.

Tarihinin en karlı ikinci çeyreği yaşadı

Bu arada 2018 ilk çeyrek raporunu geçtiğimiz günlerde paylaşan şirket, böylelikle 10 yıllık bir geleneği de yıkmış oldu. Zira bu, Twitter'ın bu süre zarfında paylaştığı ilk rapor olarak kayıtlara geçiyor.

Öte yandan şirket, tarihinde şimdiye kadarki ikinci karlı çeyreğini yaşadı. Şirket 2018'in ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %21 daha fazla büyüyerek, 61 milyon dolar kar ettiğini açıkladı.

Televizyon reklam bütçelerinin dijital platformlara kayması Twitter'ın bu kadar büyüme göstermesindeki en büyük nedenlerden biri. Zira şirket yetkilileri, reklam gelirlerinin yarısından fazlasını video reklamlardan elde ettiği bilgisini paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.