Instagram e-ticaret için ödeme yöntemlerini yayına alıyor

Instagram e-ticaret için ödeme yöntemlerini yayına alıyor

Geçtiğimiz yıl Bigcommerce kullanıcılarına da açılan Instagram'ın alışveriş özelliği, geçtiğimiz günlerde yeni kullanıcılara da açılarak e-ticaret için ödeme yöntemleriyle dikkat çekti. Bazı kullanıcılar için uygulama içi ödeme özelliğini etkinleştiren Instagram, artık profilinizin bir parçası olarak banka kartı ya da kredi kartınızı kaydetmenizi sağlıyor.

Şirket, yapacağınız bir güvenlik şifresi ayarının ardından uygulamadan çıkmadan alışveriş yapmanızı sağlıyor. Dolayısıyla artık Instagram üzerinden gördüğünüz ürünleri satın almak için başka bir web sitesine giderek ödeme bilgilerinizi girmenize gerek yok. Bu durum hali hazırda sosyal ağlar arasında etkileşim oranıyla öne çıkan Instagram'ın, e- ticaret dünyasında da ciddi bir oyuncu olmasını sağlıyor.

İlk olarak Genady Okrain'in fark ettiği ödeme özelliğiyle ilgili bir Instagram sözcüsü, restaurantlar veya güzellik salonlarından randevu alınması için sınırlı sayıda ortakta uygulama içi ödemenin aktif olduğunu belirtti. Bu bahsedilen ortaklardan biri de rezervasyon uygulaması Resy. Resy'nin müşterilerinden bazılarının Instagram Sayfaları, rezervasyon için uygulama içi ödeme yöntemleri sunmaya başlamış durumda.

Görünen o ki; Instagram sadece bu ödeme yöntemleriyle kısıtlı kalmayacak. Şirket, gelecek günlerde sinema bileti gibi ürünlerin uygulama içinden doğrudan satın alınabileceğini ifade ediyor. Mart 2017'de paylaştığı blog gönderisinde yıl içerisinde doğrudan işletme profillerinden rezervasyon yapılmasını sağlayacak bir özelliği kullanıma sunacağını belirtmişti. Ancak buna rağmen, ödeme yöntemlerinden bahsetmemişti.

Özellik, şu an için sadece ABD'deki bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Bu arada Instagram Ödemeleri'nin hizmet kullanım şartlarına baktığınızda Facebook'un Ödeme yöntemleri ile aynı şartlara sahip olduğunu görebileceğinizi de belirtelim.

Etkileşim oranının yanı sıra platformdaki marka çeşitliliği ve estetik fotoğraflardan oluşan içerik anlayışı sebebiyle markalar, Instagram'da satış yapmaya ağırlık verebilir. Özellikle yeni ödeme yöntemleriyle birlikte kullanıcıların hızlı ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirebileceği satın almalar ise markaların Instagram'da daha fazla reklam yapmasına yol açabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.