Albaraka Türk'ten Avrupa için şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti: Insha

Albaraka Türk'ten Avrupa için şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti: Insha

Dünyanın en iyi katılım bankalarından biri olma vizyonu doğrultusunda hareket eden Albaraka Türk, katılım bankacılığını küresel anlamda geliştirmek amacıyla Avrupa’da şubesiz ve tamamen dijital katılım bankacılığına ilk adımını attı. Avrupa’da dijital bankacılık hizmeti vermek üzere ‘Insha” projesini hayata geçiren Albaraka Türk, Insha ile şubesiz ve tamamen dijital bankacılık hizmeti verecek.

Insha projesinin Albaraka Türk'ün yurt dışında dijital katılım bankacılığı alanındaki ilk adımı olduğunu da ekleyelim. Almanya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BAFIN tarafından tam bankacılık lisansı verilmiş olan Berlin merkezli finansal teknoloji firması Solarisbank AG’nin ana bankacılık altyapısı üzerine inşa edilen bankacılık hizmet kanalları ve modüler yapısıyla Insha önce Almanya’da sonrasında ise kıta Avrupa’sında katılım bankacılığı hizmetleri vermeyi hedefliyor.

ilk etapta banka hesabı açma, hesap yönetimi, debit kart, ödemeler ve para transferi gibi temel bankacılık hizmetleri verecek olan Insha, gelecekte ise katılım bankacılığının temel ürünlerini sistemine dahil etmeyi planlıyor.

Fiziksel evrak ve şubeye gitme zorunluluğu ortadan kaldıracak

Nihai aşamada ise bankacılık lisansı alarak katılım bankacılığını hem dijital hem geleneksel kanallardan Avrupa’da yaymayı hedefleyen Albaraka Türk, fiziksel evrak ve şubeye gitme zorunluluğu ortadan kaldıracak. Tamamen dijital süreçler ve dijital ürünlerden meydana gelen Insha, fiziksel evrak ve şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak birkaç dakika içinde hesap açma imkanı sunuyor.

Insha'nın sadece finansal hizmetler sunan bir uygulama olmadığını da belirtelim. Insha uygulaması içinde finansal hizmetlerin yanı sıra kullanıcılarının günlük hayatlarına odaklanan ve onların hayatlarını kolaylaştıran bir dizi uygulama da olacak. ilk aşamada Almanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde müşterilerine hizmet verecek olan Insha, ilerleyen dönemlerde Arapça’yı da dil listesine ekleyecek.

Haziran ayı sonunda Almanya'da hizmete başlayacak olan Insha, gelecekte ise Fransa, Avusturya, İspanya, Belçika, Polonya ve Hollanda ülkelerinde hizmet sunacak. Almanca, Türkçe ve İngilizce call center hizmeti de verecek olan Insha, hem İstanbul hem de Berlin'de ofislere sahip olacak.

Insha projesinin Avrupa pazarına giriş stratejilerinin öncü parçası olduğunu belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, gerek Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın gerekse diğer ülke Müslümanlarının yaşadığı sorunlara bir çözüm getirmek ve katılım bankacılığını küresel anlamda geliştirmek amacıyla “Insha” projesini hayata geçirdiklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.