Google, ses içeriklerini daha bulunabilir hale getirmek istiyor

Google, ses içeriklerini daha bulunabilir hale getirmek istiyor

Google'ın arama sonuçlarında video ve görsel gibi medyaları göstermede ne kadar başarılı olduğunu söylemeye sanırım gerek yok. Özellikle yapılan aramalarda video içeriklerini bu kadar başarılı bir şekilde getirebiliyor olması oldukça önemli çünkü her geçen gün video içerikler artmaya devam ediyor.

Yakın zamanda yapılan bir röportajda Google'ın podcast ekibinden Zach Reneau-Wedeen, şirketin video ve görsel aramalarında yaptığı iyileşmeler gibi ses aramalarında ve ses medyasını arama sonuçlarında gösterme konusunda da çalışmalar yapacağını açıkladı.

Röportajda Wedeen şöyle diyor: "Şu anda Google metin ve video aramalarında sorgulara cevap vermekte oldukça iyi. Her geçen gün muhteşem podcast'ler yayınlanıyor, Google neden ses aramalarını da birinci sınıf vatandaş olarak görmesin?"

Google'ın ses içeriklerini arama sonuçlarında gösterebilmesinin yollarından birinin her bir podcast içeriğinin metadatasını da arama sonuçlarına dahil etmesinden geçiyor. Yani her bir podcast başlığı arandığında ses içeriğini göstermenin yanında konuşulan konu, kişiler ve daha detaylı aramalarda da bu podcast'ler gösterilecek diyebiliriz.

Google'ın metin, video, görsel ve hatta haritalar ile ilgili aramalarda ne kadar başarılı olduğunu ve son bir kaç yıl içerisinde ne kadar çok yol aldığı ortada. Aynı şekilde ses aramalarında da bu başarıyı yakalamaması için hiç bir neden yok. Wedeen bu konuda "arama yapan kişilere o anda en iyi sonuçlar ses dosyaları ise bunu da en iyi şekilde neden göstermeyelim" diyor.

Eğer ses dosyalarının öne çıkması konusu da SEO yapılmaya başlanırsa işte o zaman her şey çok farklı bir boyuta taşınabilir. Otomatik olarak metadata oluşturuluyorsa podcast içeriği üretenler öne çıkabilmek için çok ilginç yollara başvurabilirler. Ama olumlu yönden bakacak olursak eğer bir çok farklı sorunun cevabı ses dosyası olarak da üretilecek ve artık bir çok kişi bu içeriklere daha rahat ulaşabilecek ve okumak zorunda kalmadan tüketebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.