Facebook bireysel bağış kampanyası ücretleri düşüyor

Facebook bireysel bağış kampanyası ücretleri düşüyor

Geçtiğimiz yıl platformunda bireysel bağış kampanyası oluşturulmasını sağlayan Facebook, bağış kampanyaları üzerinden yüzde 6.9+30 sent'lik bir ücret alıyordu. Geçtiğimiz günlerde Facebook, ücretlerin işlenmesi, fonu oluşturan kişinin kimlik sorgulaması, güvenlik ve sahtekarlık koruması için aldığı bu ücreti düşürdüğünü açıkladı.

Artık Facebook özellikle güvenlik ve koruma tarafındaki maliyetleri karşılayacağını belirtiyor. ABD'de alınan platform ücretinin yüzde 4.3'lik bir kısmı düşerken, bu düşüş kendini Kanada'da yüzde 6.2 olarak gösteriyor. Facebook Sosyal İyilik departmanı Ürün Yöneticisi Asha Sharma ise bu konuda şöyle konuştu:

Sürekli öğreniyoruz ve bu, insanların faydaları en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmak için yapmak istediğimiz bir şeydi.

Bu arada bağış kampanyası düzenleyenlerden platform ücreti alınmaya devam edileceğini belirtelim.. Her ne kadar güvenlik ve koruma alanlarında Facebook, maliyeti karşılasa da aynı şey,ödemelerin işlenmesi ve vergiler konusunda geçerli değil. ABD ve Kanada'da ödemelerin işlenmesi için verilen ücret yüzde 2.6 + 30 sent.

Facebook aynı zamanda bağış aracı için iki yeni özelliğini de duyurdu. Bu özelliklerden ilki kar amacı gütmeyen bağış toplayanları, bağışlarla eşleştirmeyi sağlıyor. İkincisi ise bireysel bağış kampanyalarının kategorilerini genişletiyor. Artık kullanıcılar veteriner ücretleri, kişisel acil ihtiyaçlar gibi alanlarda bağış toplamanın yanı sıra topluluk gezileri ya da tıbbi ihtiyaçları kapsayan seyahatler, evlat edinme gibi ailevi olaylar, dini etkinlikler ve gönüllü destekler için de bağış toplayabilecek.

Facebook şimdiye kadar platformunda bağış toplayanların elde ettiği toplam meblağ hakkında bir açıklama yapmadı.  Ancak şirket, 750 binden fazla kar amacı gütmeyen kurumun bu araç vasıtasıyla bağış topladığını belirtiyor. Sharma, Kişisel bağış kampanyaları hakkında ise "Tüm bu kategorilerde aktivite gördüğümüz için onlara sahibiz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.