Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü 2020 yılında karşımıza çıkacak

Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü 2020 yılında karşımıza çıkacak

Apple'ın bir sanal gerçeklik gözlüğü üretmek istediğini sizlere daha önce aktarmıştık. Uzun zamandır teknoloji dünyasını meşgul eden bir dedikodu halini alan Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü CNET'e göre 2020 yılında karşımıza çıkabilir.

8K ekran çözünürlüğü

Sanal gerçeklik gözlüğü üreterek Google, Microsoft ve Facebook ile rekabet etmeyi amaçlayan Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün kod adı ise T288. Hem sanal hem de artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip olması planlanan T288, iki ekrandan oluşacak ve bu ekranların çözünürlüğü ise 8K olacak.

8K çözünürlüğün oldukça önemli bir detay olduğunun da altını çizelim. Hatırlatmak gerekirse şu an piyasada bulunan sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleri bırakın 8K çözünürlüğü 4K seviyelerine bile kolay kolay çıkamıyor. Sanal gerçeklik gözlüğünün kablosuz olarak bir kutuya bağlanacağını da ekleyelim.

Tüm detayları paylaşılmayan T288 modelinin kaç Fps olacağı veya kaç derecelik bir görüş açısı sunacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. T288 sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili bilgiler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Son olarak Apple'ın konu ile ilgili bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.