Yerel haberleri harita üzerinde gösteren uygulama: Ground

Yerel haberleri harita üzerinde gösteren uygulama: Ground

Son dönemde artan sahte haberler yüzünden, çoğu kişi okuduklarının doğruluğuna inanmakta güçlük çekiyor. Yeni bir uygulama olan Ground ise yapay zeka ve insan doğrulamasını kullanarak haberlerin doğrulanmasına olanak sağlıyor.

Ground, CNN, The New York Times ve Reuters gibi büyük yayınlarda ve Reddit, Twitter ve Instagram gibi sosyal medyada kendine yer bulan haberleri bir harita üzerinde ele alıyor. Bu özellik de ne okuduğunuzu, bulunduğunuz yere entegre etmenize olanak sağlıyor. Kısacası, sadece yerel olarak ilgilendiğiniz haberleri harita üzerinden bularak okuyabiliyorsunuz.

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra Gmail, Facebook hesaplarınızla veya e-posta adresinizle platforma ücretsiz olarak üye oluyorsunuz. Daha sonra "konumuma izin ver" seçeneği ile konum bildirimlerinizi Ground için aktif hale getiriyorsunuz. "Bilim ve Teknik", "Politika", "Spor", "İş" ve "Medya ve Sanat"ı içeren bir listeden seçim yaparak, en çok ilgilendiğiniz kategorileri kendinize göre özelleştiriyorsunuz. Böylece ilgilendiğiniz kategorilerle ilgili yerel haberleri okuyabiliyorsunuz.

Haberleri “En İyi” yeni haberler, son eklenenler ve ilgi alanlarınıza göre hazırlanmış şekilde sıralayabiliyorsunuz. Belirli bir habere dokunduğunuzda, haberlerin kaynağına bir bağlantı görüyorsunuz, böylece haberin tamamını okuyabiliyorsunuz. Ayrıca konuya "Hayal kırıklığı", "İyi Haberler", "Katılıyorum" veya "Şüpheli" butonu ile yanıt verebiliyor ve haberleri yorumlayabiliyorsunuz.

Tamamen ücretsiz olan Ground'u iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.