Kripto para borsası Gemini, NASDAQ ile kötü amaçlı takasları belirlemek için ortaklık kurdu

Kripto para borsası Gemini, NASDAQ ile kötü amaçlı takasları belirlemek için ortaklık kurdu

Winklevoss kardeşlerin kurduğu kripto para borsası Gemini, dün yaptığı açıklamayla borsa içerisindeki alışılmadık ve muhtemel suç unsuru takasları yakalayabilmek için NASDAQ borsasının akıllı takip sistemini kullanacaklarını bildirdi.

Düzenleyici kurumların kripto para borsalarındaki yoğun manipülasyon içeren hareketleri incelemeye alacağını duyurmasından sonra gelen bu ortaklık için Tyler Winklevoss yaptığı açıklamada, Gemini borsasının hizmet vermeye başladığı ilk günlerden beri uyum ve gözetim programlarına çok önem verdiklerini, NASDAQ ile yaptıkları bu iş birliği ile Gemini borsasının yatırımcılar için kurallara dayalı bir borsa olduğunun güvencesini vermek istediklerini belirtti.

Bu ortaklık, Gemini borsasının köklü ve geleneksel bir finans kuruluşu ile olan ilk ortaklığı değil. Daha önce de CBOE ile Bitcoin vadeli işlemleri üzerine bir ortaklıkları başlamıştı.

NASDAQ borsasında risk ve gözetleme çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Valerie Bannert-Thurner kripto para piyasalarını yakından takip ettiklerini ve ilgilendiklerini belirtirken risk takip etme ve izleme konusundaki tecrübelerini bu alana aktarmak için çalıştıklarını belirtti.

Son dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto paraların (ethereum dahil) takas edilebilir menkul kıymet olup olmadığına dair bir inceleme başlatmıştı. New York başsavcısı Eric Schneiderman ise Gemini’de dahil olmak üzere ülkede hizmet veren bütün kripto para borsalarından piyasa manipülasyonları ve hizmet kesintileri hakkında bilgi istemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.