Yıldız Teknopark şirketleri 10 yılda 180 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Yıldız Teknopark şirketleri 10 yılda 180 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Önümüzdeki sene 10. yılını kutlayacak olan Yıldız Teknopark'ta yer alan şirketler, 2,5 milyar TL'lik gelir ile birlikte 180 milyon dolarlık ihracata imza attılar.

Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezlerinden biri olan ve toplam 148 bin metrekarelik alana konumlanan Yıldız Teknopark'ta, 280'i AR-GE firması, 102'si kuluçka firması olmak üzere toplam 382 firma bulunuyor. 7 bin AR-GE personelinin bulunduğu merkezdeki projelerin sayısı ise 2 bin 900 olarak açıklandı. Merkezde ayrıca, üniversite ve sanayi işbirlikleriyle hayata geçirilen 300 adet proje yer alıyor.

Yıldız Teknopark, yılın belirli dönemlerinde düzenlediği çeşitli yarışmalarla girişimcilere para ödülü, Yıldız Kuluçka’da yer alma fırsatı ve ABD’de Silikon Vadisi’nde bulunan Starcamp ofisinde hızlandırma programından yararlanma gibi birçok imkan sunuyor. Ayrıca Yıldız Teknopark firmalarının, YTÜ akademisyen ve öğrencilerinin projelerine Yıldız Prototip Atölyesi ilk üretim desteği de mevcut.

Bugüne dek 74 projenin gerçekleştiği ve iki firmanın ticarileştiği atölyede hala üzerinde çalışılan proje sayısı ise 37. Yıldız Prototip Atölyesi’nde bugüne dek üretilenler arasında, F16 simülatöründen bel fıtığı tedavisinde kullanılan traksiyon cihazına, 3D yazıcıdan hidrolik preslerde silindir kısmını korumak için kullanılan körüğe ve Cat6 kablo sarma makinesine kadar birçok farklı ürün bulunuyor.

Konuyla ilgili infografiği aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.