Hızlı ve etkili sunumlar için FiftyThree'den kullanışlı bir uygulama: Pasteapp

Hızlı ve etkili sunumlar için FiftyThree'den kullanışlı bir uygulama: Pasteapp

Sıklıkla adını duymasak da 2013 yılından beridir Webrazzi'de gelişmelerine yer verdiğimiz Amerika merkezli teknoloji girişimi FiftyThree, yeni bir uygulama ile tekrar karşımızda. Adını ilk olarak ödüllü çizim uygulaması Paper ile duyduğumuz FiftyThree, daha sonra bu uygulamanın daha iyi kullanılmasını da sağlayan Pencil isimli kalemi üretmişti. Paper ve Pencil'e sahip kişiler, özellikle tablet üzerinde sınırları zorlayarak oldukça güzel işlere imza atabiliyorlar.

FiftyThree, aldığı 15 milyon dolarlık yatırımla yeni ürünlere odaklanacağını açıklamıştı ve uzun bir süre sessizliğini korumuştu. Bu sessizlik geçtiğimiz ay duyurulan Pasteapp ile bozuldu. Pasteapp, özellikle ürün sunumları yapılırken kullanılabilecek akıllı bir mockup uygulaması diyebiliriz. Bir çok mockup uygulamasında bulunan özellikleri dışında işiniz hızlandıracak ve daha "şık" hale gelmesini sağlayacak özellikleri ile dikkat çekiyor.

  • Figma ve Sketch uygulamalarından hızlıca sürükle-bırak özelliği sayesinde tasarımları alabiliyorsunuz.
  • Uygulama içerisine eklediğiniz görsel boyutunu ve tarzına göre akıllı bir şekilde en uygun çerçeveyi ayarlayabiliyor. Tablet, telefon, web vs...
  • Etkileşimli sunum özelliği sayesinde uygulama görselini telefonda veya tablette kaydırarak gösterebilir, video ve gif oynatabilirsiniz. Etkileşim özelliği prototip sunumlarında oldukça etkili olabilir.

Renkler, fontlar ve kullanım kolaylığı ile gerçekten basit ve sade bir uygulama olmuş Pasteapp. Uygulamayı tek başınıza kullanabileceğiniz gibi (ücretsiz sürümünü deneyebilirsiniz) büyük ekiplerle de kullanabilirsiniz. Ekipler uygulamayı kullanırken karşılıklı etkileşimde de bulunabiliyorlar. Beğendiğiniz sayfaları alkışlamak (beğenmek) gibi özellikler ve yorumlarla sunumu ekibinizle beraber geliştirebilir ve en iyi sonucu en hızlı şekilde alabilirsiniz.

Alışkanlıklardan vazgeçmek gerçekten oldukça zor fakat Pasteapp gerçekten beğendiğim bir uygulama oldu. Eğer siz de beğenirseniz ve kullanırsanız yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.