Ödüllü iPad uygulaması Paper'ın yaratıcısına ünlü isimlerden 15 milyon dolar yatırım geldi

Ödüllü iPad uygulaması Paper'ın yaratıcısına ünlü isimlerden 15 milyon dolar yatırım geldi

Siz Webrazzi okuyucularına daha önce tanıttığımız Paper, kuşkusuz iPad için üretilmiş başarılı uygulamalardan biri konumunda.

Paper'dan kısaca bahsetmek gerekirse uygulamayı indirdiğinizde dilediğiniz kadar sanal deftere sahip oluyorsunuz. Defterlerin yapraklarına da aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi 6 çeşit kalem ile çizimler yapıyorsunuz. Bugüne kadarki en başarılı uygulama içi satın alma (in-app-purchase) kurgularından birine sahip olan Paper'da, ücretsiz olan uygulamayı indirdiğinizde yalnızca 1 tane kalemi kullanabiliyorsunuz. Diğer kalemlerin fiyatları ise toplamda 10 dolar.

Mart ayı başında piyasaya çıkan Paper'ın arkasında FiftyThree şirketi bulunuyor. Ayrıca Paper'ın aralarında bizzat Apple'ın verdiği iPad'de Yılın Uygulaması (iPad App of the Year) ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödüle sahip olduğunu da belirtelim.

Yukarıda bahsettiğimiz FiftyThree şirketi, bugün yabancı basına yansıyan haberlere göre aralarında Andreessen Horowitz, Chris Dixon ve Jack Dorsey'nin de bulunduğu bir gruptan 15 milyon dolar A Serisi yatırım aldı.

Paper bugüne kadar 8 milyon cihaza indirilirken kaç kullanıcının uygulama içi satın alma yaptığı ise bilinmiyor. Basit bir hesapla Paper'ın başarılı kurgusunun da etkisiyle yüzde 10 gibi bir rakama ulaştığını düşünecek olursak bugüne kadar yaklaşık olarak 5 milyon dolar gibi bir gelir elde ettiğini söyleyebiliriz. Rakam belki bu kadar yüksek olmayabilir, ancak çok aşağıda olmadığı da kesin ki bunu yatırımcılardan Chris'in, 'FiftyThree'nin paraya ihtiyacı yoktu' cümlesinden de anlayabiliyoruz.

ipad-paper-webrazzi

FiftyThree CEO'su Georg Petschnigg yaptığı açıklamada bu yatırımı mobil platformlarda yine yaratıcı uygulamalar geliştirmek için kullanacaklarını söyledi. Şu anda hem New York City hem de Seattle'da ofisi bulunan şirketin mühendislik ekibinin genişleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

FiftyThree'nin söylediklerini özet olarak; şirketin sadece mobil cihazlarda değil, donanım ve servis alanlarında da çizim ve yaratıcılık gibi konularda dünya liderlerinden biri olmak istemesi şeklinde aktarabiliriz. Bu yatırım ve önemli isimlerle birlikte FiftyThree'yi nasıl bir geleceğin beklediğini hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.