99 milyon dolarlık Litecoin transferinin maliyeti sadece 0.4$

99 milyon dolarlık Litecoin transferinin maliyeti sadece 0.4$

Reddit'te paylaşılan Litecoin transferi geçtiğimiz cuma gününün en çok konuşulan konularından biri oldu. Bu kadar gündem olmasının oldukça haklı sebepleri vardı çünkü kime ait oldukları bilinmeyen iki hesap arasında gerçekleşen 99 milyon dolarlık bir transfer söz konusuydu. Bu kadar büyük miktarda paranın tek seferde transfer edilmiş olması, bu transferin sadece 2.5 dakika sürmesi ve tüm bu işlemlerin maliyetinin sadece 0.4$ masraf çıkarmış olması bu kadar çok konuşulmasının en önemli nedenleri.

Coinmarketcap verilerine göre şu anda 8.3 milyar dolarlık değeri ile en büyük 6. kripto para konumunda olan Litecoin, bir çok alternatife göre oldukça hızlı ve düşük maliyetli para transferi imkanı sağlıyor. Daha önce detayları ile Litecoin'in neden bu kadar ilgi gördüğünü paylaşmıştık. Litecoin kurucusu Charlie Lee'nin daha önce Litecoin'i kurma amacına yönelik söyledikleri her şeyi oldukça net olarak açıklıyor aslında.

Charlie Lee Mart 2017’de katıldığı bir konuşmada şöyle bir açıklamada bulunmuştu: “Vizyonum her zaman bitcoini tamamlayacak bir şey yapmaktı, yarışmak değil. Bitcoin bankalar arasındaki milyonlarca dolarlık hareketleri karşılayabilir, ev ve araba almak gibi işlemlerde kullanılabilir. Gerçekten güvenli. Litecoin ise daha küçük şeylerde kullanılabilir.”

Her ne kadar magazinsel gibi gelse de bu kadar büyük bir para transferinin geleneksel bankacılık yöntemleri ile nasıl gerçekleşeceğini oturup düşünmemiz gerekiyor. Atılan imzalar, ödenmesi gereken yüklü komisyonlar ve dahası... İşte Reddit'te bu konuşmalar bu transferin neden önemli olduğu ve kripto paraların hayatımıza ne gibi olumlu yansımalarının olacağı, hayatımızı nasıl kolaylaştıracağı yönündeki mesajlardan oluşuyordu.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.