Yerli girişim Kabaq'ın Snapchat entegrasyonu: Bareburger

Yerli girişim Kabaq'ın Snapchat entegrasyonu: Bareburger

Daha önce gitmediğiniz bir restorana gittiğinizde ya da daha önce sipariş vermediğiniz bir ürünü denemek istediğinizde ne ile karşılaşacağınızı çoğu zaman bilemiyorsunuz. Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak yiyecekleri dijital dünyaya taşıyan Kabaq ise bu sorundan kurtulmanızı sağlıyor ve yemekleri 3D formatında tarayarak yiyecek seçmeniz için kolaylık sağlıyor.

Kabaq hakkında detaylı bilgileri, geçtiğimiz yılın eylül ayında sizlerle paylaşmıştık. New York'ta kurulan burger zinciri Bareburger da müşterilerin siparişlerini vermeden önce, yemeklerini masalarında görmelerini sağlayan ilk restoranlardan biri olacak. Kullanıcılar, özel Snapchat lenslerini kullanarak masaya sanal bir tabak yerleştirecek ve filtreler yardımıyla yeniden boyutlandırıp şekillendirerek isterlerse arkadaşlarına gönderebilecekler. Gerçek bir burgerin görüntülerinden oluşan artırılmış gerçeklik lensleri, kullanıcıların yemeklerini herhangi bir açıdan görmelerine de olanak sağlayacak.

Bareburger, bir AR menüsü sunmaya hazırlanırken, burger zincirinin o menüdeki yiyecekleri için 5 bin Snapcode hazırlığı içinde olduğu bilgisini de sizlerle paylaşalım. Bareburger, bu kodları 22 Nisan'da ABD ve Dubai'de aktif etmeyi planlıyor.

Bareburger lenslerini Snapchat'a getirirken, Kabaq birçok farklı şekilde kullanılabilecek AR objektifleri geliştiriyor. Snapchat ile birlikte, diğer sosyal uygulamalara entegre edilebilir veya Kabaq uygulamasında kullanılabilir kodlar tasarlanıyor. Ayrıca restoranlar, AR yemek öğelerini kendi uygulamalarına da oluşturabilecek ve AR menüsünü bir sipariş vermek ve konum bulmak gibi diğer uygulama işlevleriyle birlikte ekleyebilecek. 

2016 yılında Alper Guler ve Caner Soyer tarafından kurulan Kabaq, temelde artırılmış gerçeklik teknolojileri ile donatılmış bir menü olarak hizmet veriyor. Menüdeki yiyeceklerin 3D görsellerinin yanı sıra detaylı bilgilerini de paylaşan Kabaq, yiyeceklerin boyutlarından tutun da içindeki malzemelere kadar pek çok bilgi paylaşıyor. İleri derece tarama teknolojileri kullanan artırılmış gerçeklik uygulaması, yüksek kalite 3D modeller sunuyor.

Kabaq uygulamasını iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.