Snapchat, alışveriş reklamlarını artırılmış gerçeklik lenslerine yerleştiriyor

Snapchat, alışveriş reklamlarını artırılmış gerçeklik lenslerine yerleştiriyor

Geçtiğimiz günlerde Lens Studio için yeni özelliklerini piyasaya süren Snapchat, artık reklam verenlerin kişiselleştirilmiş artırılmış gerçeklik lensleri üzerinden ürün satışı yapmalarını sağlıyor. Kullanıcıların, kişiselleştirilmiş artırılmış gerçeklik lenslerini öz çekim görselleri ve videoları üzerine yerleştirebildiği bu reklam modeli henüz pilot sürümünde. Yine de pilot sürümün şu anda Adidas, Clairol, STX film stüdyosu ve Candy Crush'ın geliştirici şirketi de dahil olmak üzere 4 önemli markaya hizmet verdiğini de belirtelim.

Reklam modelinin çalışma prensibi ise oldukça basit. Snapchat kullanıcıları fotoğraf ve videolarına satın alınabilir lensler eklediğinde, kendilerini uygulama indirmeye, ürün sayfasına ya da reklam verenin arzu ettiği bir bağlantıya yönlendiren bir düğme ile karşılaşıyor. Kullanıcı "şimdi alışveriş yap" düğmesine bastığında ise uygulamayı terk etmeksizin ürün sayfasına yönlendirilmiş oluyor.

Bu reklam modellerini denemek isteyen reklamcılara söyleyelim; Snapchat'in satın alınabilir AR lensleri, kendi otomatikleştirilmiş self-servis reklam platformu üzerinden satın alınabiliyor. Markaların açık artırma usulüyle satın alabildiği lenslerin fiyatları ise günlük 100 dolardan başlıyor. Böyle bakıldığında satın alınabilir lenslerin, Snapchat’in mevcut reklam ürünlerinden daha pahalıya mal olmayacağını söyleyebiliriz.

Üstelik bu reklam modeli, genç kitleyi hedefleyen ürün ve uygulamalar için ideal bir seçim olabilir. Zira Snap'in Ürün Değeri Direktörü Peter Sellis, 13 - 34 yaş aralığındaki ABD nüfusunun yarısından fazlasının ortalama olarak her hafta Snapchat AR lenslerini kullandığını belirtiyor. Tüm bu demografinin yanı sıra Snapchat lenslerinin günlük olarak 70 milyon kişi tarafından kullanıldığını söylemekte de fayda var.

Son yıllarda Facebook’un Hikayeler özelliğini sahip olduğu platformlara kopyalamasıyla ciddi darbeler alan Snapchat, görünen o ki, özgünlüğünü koruyarak ilerlemeye devam ediyor. Instagram'ın devasa gücüne meydan okuyan Snapchat'in hedefleme açısından daha spesifik bir kitleye sahip olduğu kesin. Facebook’un gözden düştüğü şu günlerde Snapchat'in yeni özellikler ve reklam modelleriyle öne çıkması belki de yapılabilecek en mantıklı hareket.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.