Sleep Cycle, yeni özelliği ile horlamayı durdurmak istiyor

Sleep Cycle, yeni özelliği ile horlamayı durdurmak istiyor
Kullanıcıların uykularını analiz eden ve uykularının en hafif olduğu anda uyandırma özelliğine sahip akıllı bir mobil uygulama olan  Sleep Cycle, yeni bir özelliği hayata geçirdiğini duyurdu. Yeni özellik, en çok horlayan birinin yanında uyumak zorunda olan kişileri mutlu edecek gibi görünüyor.

Hali hazırda yıllardır mobil uygulamalarda kullanılabilen Sleep Cycle, Apple Watch ile entegre edilerek horlama durdurucu özelliğini etkileştirdiğini duyurdu. Uygulama, patentli bir 'ses analiz teknolojisi' ile kişilerin ne zaman horladığını algılayarak, Apple Watch'a gönderilen sessiz bir titreşim ile kişileri hafifçe uyarabiliyor. Şirket yetkilileri, bu uyarmanın kişileri uyandırmaya neden olmayacağını ancak bunun uyku pozisyonunu değiştirmede ve horlamayı durdurmada etkili olabileceğini iddia ediyor.Uygulamanın verilerine göre horlamaya yönelik oldukça ilginç tespitler de var. Örneğin geçtiğimiz ayın uygulama verilerine göre, dünya genelinde insanların horlama ortalaması 15 dakika. Zirveye gecelik 23 dakika ile Estonya, İtalya ve Hırvatistan'daki kullanıcılar yerleşiyor.

Apple Watch'da kullanıma açılan Sleep Cycle kendisini alarmlı saat olarak tanımlıyor. Kullanımı ücretsiz olsa da, uygulama içinde satın alımlar mevcut. 10 farklı Premium fiyat paketinin olduğu uygulamada fiyatlar 1,99 ile 10,99 dolar arasında değişiyor. Uygulama, iOS 10.0 veya üst sürümü ile uyumlu iPhone, iPad ve iPod touch'larda kullanılabiliyor. Android tabanlı cihazlarda ise 4.1 ve sonrası sürüm gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.