Google, sohbet uygulaması Allo'ya yaptığı yatırımı duraklattı

Google, sohbet uygulaması Allo'ya yaptığı yatırımı duraklattı

Google, 2016 yılında piyasaya sürdüğü mesajlaşma uygulaması Allo'ya dair çalışmalarını şimdilik askıya aldı. Google'ın iletişim grubunun yeni direktörü Anil Sabharwal, Allo'ya yatırımı durdurarak bu alanda çalışan ekibi Android Messages departmanına aktardı.

Aslına bakarsanız Google iletişim ve sohbet uygulamaları alanında uzun süredir farklı uygulamalarla ilerliyordu. Video sohbet alanında hizmet veren DUO uygulamasının yanı sıra şirket, Allo ve  Android Messages isimli iki sohbet uygulamasına da sahip. Bu iki uygulama içinde önde olan isim ise Android Messages.

Her ne kadar Samsung SMS için Android Messages'ı kullanmıyor olsa da bir çok önemli üretici cihazlarında SMS için Android Messages kullanmayı tercih ediyor. Dolayısıyla Android Messages'ın aylık 100 milyon kullanıcıya sahip olması bu anlamda şaşırtıcı değil. Günümüzde kullanıcılar milyarlarca indirmeye ulaşmış olan WhatsApp ve Facebook Messenger'ı tercih ediyor. Ancak o kullanıcıların zaman zaman SMS için telefonlarına tanımlanmış olan Android Messages'ı da kullandığını bilmekte fayda var. Ne de olsa her telefonun desteklediği, her halükarda çalışan ve evrensel bir seçenekten bahsediyoruz. Bu noktada Sabharwal, her yıl yaklaşık 8 trilyon SMS temelli mesaj gönderildiğini söylüyor.

Allo'ya baktığımızda ise bu denli bir kullanımdan ve fırsattan bahsetmek pek mümkün değil. Ancak Allo, kapasitesi yüksek ve fonksiyonel bir uygulama. Dolayısıyla Sabharwal, iyi özelliklere sahip kapasitesi yüksek ola bir uygulamayı büyüme hızı oldukça yüksek bir uygulamayla birletirmeye karar verdi diyebiliriz. Anil Sabharwal'in açıklaması şu şekilde:

Ürün bir bütün olarak umduğumuz çekiş seviyesine ulaşmadı. Biz bunu,  yüz milyonlarca insanın heyecanlanıp kullanabileceği bir ürün olması için inşa ettik. Ve geldiğimiz yerden baktığımızda, bu yörüngede olduğumuzu hissetmiyoruz.

Eğer bir Allo kullanıcısıysanız, uygulamanın çalışmaya devam edeceğini belirtelim. Zira Google ürün ile ne yapacağına kesin olarak karar vermiş değil. Sabharwal bu konuda kullanıcılara doğru gelen bir şekilde hareket edeceklerini, doğru karar vermek istediklerini ve hiç bir şeyi aceleye getirmek istemediklerini ifade etti. Buradaki asıl ihtiyacın Allo ekibinin Android Messages'a odaklanması olduğunu söyleyelim.

Yine de Allo kullanıcılarının kendilerine yeni bir mesajlaşma uygulaması aramasında fayda var. Bu arada Google'ın Duo'dan memnun olduğunu da belirtelim. Android ve iPhone kullanıcıları tarafından hızlıca kabul gören Duo büyümesiyle de şirketi tatmin ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.