Huawei kendi blockchain platformunu duyurdu

Huawei kendi blockchain platformunu duyurdu

Çin’in en büyük telekomünikasyon ve akıllı telefon üreticilerinden Huawei, Shenzhen’de geçtiğimiz gün düzenlenen bir konferansta, şirketlerin akıllı sözleşmeler geliştirebilecekleri Blockchain as a Service isimli yeni platformunu duyurdu.

Ekim 2016 tarihinden beri Linux Vakfı’nın Hyperledger Blockchain Konsorsiyumuna da üye olan ve ciddi katkıları bulunan Huawei; mühendislerinden ve projelerinin whitepaper yazarlarından da olan Hu Ruifeng’in verdiği demece göre, Blockchain as a Service (BaaS) platformunu, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında piyasaya sürülen ve açık kaynak yazılım olan Hyperledger Fabric 1.0 üzerinde geliştirdi.

Yayınlanan whitepapera göre, BaaS platformu şimdilik müşterilerin tedarik zinciri, kimlik doğrulama, mali denetim gibi kamu hizmetleri ve menkul kıymet varlıklarının kripto paralar bağlanması gibi alanlarda akıllı sözleşmeler yaratmasına imkan tanıyor.

Bu lansman Huawei’nin, blockchain teknolojisini kullanan son teknolojik gelişmelerini gözler önüne seriyor. Şirket mühendisleri Hu Ruifeng ve Zhou Haojun’un geliştirdiği ve en bilinen blockchainlerin performanslarını test eden Caliper projesi de bunlardan biri.

Huawei’nin bu çalışmaları ülkedeki dev teknoloji ve internet şirketlerini de bu alana kaymaya zorluyor. Baidu ve Tencent’te kendi blockchain servis platformlarını yayınladıklarını duyurmuştu. Ülkenin e-ticaret devi JD.com da benzer bir plana dair bir whitepaperi geçtiğimiz ay yayınlamıştı.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.