Elon Musk'ın fabrikadaki çekyatı ile vermek istediği mesaj: Bana güvenin

Elon Musk'ın fabrikadaki çekyatı ile vermek istediği mesaj: Bana güvenin

Geçtiğimiz günlerde Tesla Model 3'ün üretim bandını CBS'e kameralarına açan Elon Musk,  2018'in üçüncü çeyreğinde haftalık 5 bin Model 3 üreticeği sözünü yineledi.

Gayle King'in kamera önünde sorularını yanıtlayan Musk, stres altında olduğunu ve gece gündüz fabrikada kalmak zorunda olduğunu da ekledi. Fabrikada uyku tulumunda uyuduğunu söyleyen Musk, konferans odasındaki kanepenin ise rahatsız edecek derecede olduğunu belirtti.

Musk'ın bu sözleri fabrikadaki üretim bantlarından daha fazla ses getirirken,  Ben Sullins isimli bir kullanıcı ise Musk'a yeni bir koltuk almak GoFundMe'de bir kampanya başlattı.

Hatırı sayılır bir hayran kitlesi olan ve oldukça saygın biri olarak kabul gören Musk için şu sözlere yer verildi: Elon Musk, dünyamızı sürdürülebilir enerji üzerinde çalışmaya ve sürdürülebilir ulaşım biçimlerini kullanmaya dönüştürüyor. Son zamanlarda, Model 3 üretimini geliştirmek için Fremont fabrikasında yatıyor.

Cümlelerine "Bu, onun üzerinde uyuduğu kanepe." sözleri ile konuyu esprili bir şekilde aktaran Sullins "Bir topluluk olarak, buna izin veremeyiz. Elon'u uyuyacağı yeni bir kanepe satın almak için bir araya gelelim!" cümleleri ile de devam etti.

Kampanyanın hedefi 1.000 dolar toplamak olsa da, 24 saatte 350'den fazla kişinin katılımı ile bağış miktarı 4.700 dolara yükseldi. Musk'ın bağışı kabul etmemesi durumunda ise, toplanan bağışın bir hayır kurumuna bağışlanacağı belirtildi.

Pozitif iletişimin ve liderliğin temelindeki kavram: Güven

İnsanlığı uzaya götürmekten, mega şehirlerin altında açmak istediği devasa tüneller ile trafiği rahatlatmak gibi ciddi konulara değinen Elon Musk'ın bu konu ile öne çıkmasını magazinsel bulabilirsiniz. Ancak Musk, bu samimi görüntüleri ve yorumları ile dış dünyadaki kişilere daha yakın olmak ve onlardan daha fazla güven oyu toplamak istiyor.

Bildiğiniz gibi pozitif iletişimin altındaki en büyük kaynak "güven" kavramına dayanıyor. Liderlerin bu kadar çok takip edilmelerinin temelinde ise yine "güven" var. Öte yandan CEO'luk ya da lider pozisyonlardaki kişiler,  imajlarını "otorite"  ekseninden  kaydırarak "arkadaşlık" ya da "aileden biri olma" gibi noktalarda pozisyonluyorlar. Çünkü birey olarak güven kavramı yine aile ve yakın arkadaşlık çevresi gibi toplumun çekirdek birimlerde başlıyor.

Yani, Musk'ın bu yakın davranışları  çok da tesadüf değil. Hangi otorite yattığı rahatsız edici bir koltuğu kameralara gösterebilir?  Musk'ın bu davranışları takipçilerine yakın olmak, aileden biri olmak ve tamamen güven kazanmak için uyguladığı içten ve samimi davranışlar.  Musk, bunu o kadar doğal bir şekilde yapıyor ki, hanesine bir deste artı puan ekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.