Girişim ekosistemini bir araya toplamak isteyen StartupMarket.co, ilk yatırımına imza attı

Girişim ekosistemini bir araya toplamak isteyen StartupMarket.co, ilk yatırımına imza attı

Geçen ay sizlere tanıttığımız girişim platformu StartupMarket.co, ilk yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Her aşamadaki girişim ekosisteminin oyuncularını ve girişimci adaylarını bir araya toplamak isteyen StartupMarket.co’nun bu yatırım turundaki değerlemesi 750 bin dolar.

Aldığımız bilgilere göre StartupMarket.co’nun ilk yatırım turu bir grup yatırımcının katılımıyla tamamlanmış. Ozan Kuşçu, Alpay Akdemir, Özden Sayın, Erdal Sayan, Nedim Esgin, Abdurrahman Uzun, Mehmet Onarcan gibi yatırımcıların yanında milli basketbolcumuz Sinan Güler de StartupMarket.co’nun yatırımcıları arasına katılmış. Geçen yıl Inovatink ve SWEATers'a yatırım yapan Güler, bu adımla 2018'deki ilk yatırımını yapmış oldu.

Diğer yandan StartupMarket.co’nun kurucu ortaklarından olan Mehmet Çelikol’un da yatırım turuna katıldığı bilgisini aldık ancak hisse oranlarının değişimi konusunda bir bilgi paylaşılmış değil.

Yıl sonunda 2000 girişime ulaşmayı hedefliyor

StartupMarket Ekibi

Yatırım hakkında daha fazla finansal detay paylaşılmıyor ancak 100’den fazla girişimle kapılarını açan StartupMarket’in beyaz yakalı tecrübeli kişileri de ekosisteme mentor olarak kazandırmayı hedeflediğini paylaşmıştık. Kategorik kırılım paylaşılmıyor ancak şu ana kadar platforma katılan mentor sayısı 30’a yükselmiş.

StartupMarket önümüzdeki dönemde girişimler, yatırımcılar ve mentorlar için yeni modüller entegre ederek bu sayıyı çok daha yukarılara çıkarmayı hedefliyor. StartupMarket.co’nun kurucularından Serkan Bağçe de “Başarılı bir girişim için güçlü bir ekibin ve iyi bir fikrin yanı sıra doğru mentorlar ve doğru yatırımcılarla da ilerlemek oldukça önemli.” diyor ve yıl sonunda toplam 2000 girişime ulaşarak girişimcilik ekosistemini desteklemek istediklerini paylaşıyor.

İlk haberimizi kaçırdıysanız StartupMarket.co adresini ziyaret ederek girişiminizi ekleyerek veya bir ekosistem paydaşı olarak platforma dahil olabilirsiniz. Serkan Bağçe, Ahmet Giray Ölmez ve Mehmet Çelikol tarafından kurulan girişim kısa süre önce de Melodi Türkili’yi CMO olarak ekibe dahil etmiş. Girişimin CTO’su ise Atölye15’in kurucu ortağı Oğuz Güç.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.