Adobe, akıllı ses deneyimleri oluşturmak için Sayspring’i satın aldı

Adobe, akıllı ses deneyimleri oluşturmak için Sayspring’i satın aldı

2017, Kuzey Amerika'da tüketicinin sanal ses asistanlarına adapte olduğu bir yıldı. Amazon'a ait ürün Echo ve Google'ın sanal ses asistanı Google Home arasındaki rekabet artarken bu, en çok da yeni yıl arifesinde hissedilmişti.

2018 yılında ise alışverişten, internet aramalarına kadar birçok görevi üstlenen sanal ses asistanları pazara yeni oyuncuların girmesi ile büyük bir rekabetin yaşandığı bir arenaya dönüyor. Öyle ki, teknolojiyle sesli etkileşime girdiğimiz böyle bir dönemde yüzde 55 veya 70 milyon ABD hane halkının 2022 yılına kadar Amazon Echo, Google Home veya Sonos One gibi akıllı bir cihaza sahip olacağı tahmin ediliyor.

Analistler, akıllı sesli asistan hoparlör gelirinin küresel pazarda 4 milyar doları aşacağını ve 2016-2022 tahmin döneminde Birleşik Yıllık Büyüme Oranı'nın(CAGR) yüzde 30'un üzerinde olacağını öngörüyorlar. Durum böyle olunca  fırsatlardan yararlanmak isteyen yeni oyuncular da pazara girmek için hazırlanıyorlar. Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılımları üreticilerinden Adobe, artık akıllı asistan pazarına giren şirketlerden biri. Zira şirket, Amazon Alexa ve Google Home için de hizmet veren girişim Sayspring'i satın aldığını duyurdu.

Adobe'da Başkan Yardımcısı ve CTO Başkanı olarak görev alan Abhay Parasnis, yapılan yazılı açıklamada sesli asistanlardan bahsederek, “cihazlar ile etkileşim şeklimizin önemli bir bükülme noktasındayız” dedi.

Parasnis. “klavyenin ve farenin ve hatta dokunmatik ekranlarımızın ötesine geçerek teknolojiyle etkileşim kurmak için daha da doğal olan bir şey kullanmaktayız. Ses teknolojisi hızla büyüyor ve bunun Adobe portföyünün ilerlemesinin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Sayspring’i Adobe bünyesine katmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Girişim, sadece bir yıl önde kuruldu

2017 yılında kurulan girişimin bu kadar ilgi görmesi  sanal akıllı asistan pazarının ne kadar gelecek vadettiğini de bir kez daha gösteriyor.  New-York merkezli Sayspring, ses uygulamalarını kodlamadan tasarlanmasını kolaylaştıran bir teknolojiye sahip. Sayspring ekibi bugünden itibaren Adobe'a katılıyor. Girişim, teknolojini Adobe'un ürün portföyüne entegre etmeye başlayacak.

Teknolojiyi yeni nesil ses deneyimleri oluşturmak için daha fazla insanı güçlendirmek adına  kullanmak isteyen Adobe, konuya ait  gelecek planlarına yönelik şimdilik bir açıklama yapmıyor. Şimdilik kullanıcısını davetiye ile kabul eden platforma, mevcut müşterileri de erişmeye devam edebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.