Almanya Ekonomi Bakanı: "Elektrikli araca yatırım yapın, yoksa kaybedersiniz."

Almanya Ekonomi Bakanı:

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Alman otomotiv sektörünün ağırlıklı olarak elektrikli araç teknolojisine yatırım yapması gerektiğini söyledi. Altmaier, global alanda rekabetçi olmaya devam edebilmek için Almanya'nın Avrupa'da kendi batarya üretim tesislerini geliştirmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bild adlı gazeteye konuşan Peter Altmaier, otomobil üreticilerinin, elektrikli otomobil teknolojisinde iki haneli milyar doları bulacak seviyede yatırım yapmaya ihtiyaç duyduklarını ve firmaların bu kadar uzun zamandır tereddüt etmelerinin nedenini anlamadığını söyledi. Pil üretiminde de yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu belirten bakan, firmaların iyi para kazanmalarına yardımcı olabilecek milyonlarca elektrik piline yönelik talep beklendiğini vurguladı. Aksi takdirde, katma değerin büyük bir kısmının Asya veya ABD'deki üretimlere ayrılacağını söyledi.

Yaklaşık 800 bin kişiye iş imkanı sağlayan Alman otomobil endüstrisi, 2015 yılından bu yana dizel otomobillere karşı mücadele etmeye devam ediyor. Kirlilik seviyelerini azaltmak ve dizel araçlardaki toplam yasağı önlemek adına Volkswagen, Daimler ve diğerler firmalar elektrikli araçların geliştirilmesini hızlandırdı. Örneğin Volkswagen, ilk elektrikli aracı I.D.’nin üretimine 2019’un sonunda başlıyor.

Yeni Alman koalisyon hükümeti, elektrikli araçların sürücüleri üzerindeki vergi yükünü hafifletmeyi planlıyor, ülke çapında en az 100 bin ek ücret sağlıyor ve çevreci taşımacılığı artırmak için araba paylaşımına destek veriyor.

Altmaier, Alman otomobil üreticilerinin en az Tesla ürün yelpazesine sahip, ancak daha az maliyete sahip bir model geliştirmeleri gerektiğini ve dünyanın en iyisi olmasını hedefledikleri otonom araçlar için bilgi teknolojisi platformu geliştirmeye çalışacaklarını da söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.