iPhone X yerine iPhone 7 veya 7 Plus almak için 6 neden

iPhone X yerine iPhone 7 veya 7 Plus almak için 6 neden

Apple'ın amiral gemisi konumunda olan iPhone X modeli günümüzün en popüler akıllı telefonlarından biri olsa da, tıpkı diğer akıllı telefonlar gibi mükemmel değil. Yüksek fiyat etiketinden çentiğe, parmak izi sensörünün yokluğundan sınırlı renk seçeneğine kadar pek çok eleştiriye maruz kalan iPhone X, pek çok kullanıcıya göre diğer iPhone modellerinin gerisinde.

Apple'ın 2016 yılında tanıttığı iPhone 7 ve 7 Plus modelleri de günümüzde hala satın alınabilecek olan ve pek çok açıdan iPhone X modelinin önünde olan akıllı telefonlardan. Tabii ki iPhone X'in çerçevesiz ekran, yenilenmiş tasarım, OLED panel ve kablosuz şarj gibi önemli özellikler sunduğunu da unutmamak gerekir. Bu listemizde sizler için iPhone X yerine iPhone 7 veya 7 Plus almak için 6 nedeni sıraladık.

Uygun fiyat avantajı

Hatırlatmak gerekirse iPhone X'in alametifarikası akıllı telefon dünyasının en pahalı modellerinden biri olması. Bu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en pahalı akıllı telefon konumunda olan iPhone X, ülkemizde 64 GB için 6 bin 99, 256 GB için ise 6 bin 899 fiyat etiketi ile satılıyor.

Bu noktada iPhone 7 ailesinin çok daha uygun fiyatlara satın alınabildiğini belirtelim. iPhone 7 modelinin 32 GB'lık versiyonu 3 bin 299, 128 GB'lık versiyonu ise 3 bin 899 TL fiyat etiketine sahip. Ailenin büyük üyesi olan iPhone 7 Plus ise 3 bin 999 ve 4 bin 599 fiyat etiketleri ile satın alınabiliyor. Kısacası çok daha uygun fiyata iPhone X ile aynı yazılım desteğine ve pek çok başka özelliğe sahip olabiliyorsunuz.

Daha fazla renk seçeneği

Zengin renk seçeneği de iPhone 7 ve 7 Plus modellerini iPhone X'in önüne taşıyan avantajlardan bir tanesi. Hatırlatmak gerekirse iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin simsiyah, siyah, gümüş, altın ve roze altın olmak üzere 5 farklı renk seçeneği bulunuyor. iPhone X modeli ise sadece gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerine sahip.

Hatta iPhone 7 ve 7 Plus modellerinde kısa dönemli olarak kırmızı renk seçeneğinin sunulduğunu ve hala piyasada bulunabileceğini de ekleyelim. iPhone X modeli için kırmızı renk seçeneğinin ne zaman sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Farklı boyut seçeneği

iPhone 7 ailesinin en büyük avantajlarından bir diğer ise şüphesiz boyut seçeneği. iPhone 7 modeli 4,7 inç büyüklüğündeyken ailenin büyük üyesi olan iPhone 7 Plus 5,5 inç büyüklüğünde. iPhone X modeli ise şu an için sadece tek bir boyut seçeneği sunuyor. 5,8 inç büyüklüğünde olan iPhone X için farklı bir boyut seçeneği sunulup sunulmayacağını ise zaman gösterecek.

Çentik!

iPhone X tasarımını tek bir kelime ile özetleyecek olsak bu "Çentik" olurdu sanırım. Kullanıcıları adeta ikiye bölen iPhone X çentiği kimilerine göre alışılabilen bir tasarım seçeneği olsa da büyük bir kullanıcı grubu tarafından eleştirilerin hedefi oluyor. Bu noktada iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin en büyük avantajı herhangi bir çentiğe sahip olmamaları.

Touch ID vs Face ID

iPhone X modeli ile birlikte hayatımıza giren Face ID güvenli bir seçenek gibi görünse de maalesef parmak izi sensörü kadar efektif çalışamıyor. Touch ID'ye oranla çok daha yavaş bir kilit açma şekli olan Face ID, pek çok kullanıcının sevmediği özelliklerden biri.

Neredeyse aynı kameralar

iPhone 7 modeli için bunu demek zor fakat iPhone X ve iPhone 7 Plus modelleri oldukça benzer kameralara sahipler. Ana kamerada her iki model de 12 megapiksellik çift kamera kullanırken, iPhone 7 modeli tek kamera kullanıyor. Her 3 modelde de ana kameranın f/1,8 diyafram açıklığına sahip olduğunu da ekleyelim.

iPhone 7 Plus'ın ikinci kamerası f/2,8 diyafram açıklığına sahipken, iPhone X modelinin ikinci kamerası ise f/2,3 diyafram açıklığına sahip. Ön kameralardaki teknik özellikler ise çok daha benzer. Her 3 model de 7 megapiksellik f/2,2 diyafram açıklığına sahip ön kameralar kullanıyor. Tabii ki iPhone X'in diğer iki modele oranla daha iyi bir kameraya sahip olduğunu belirtelim fakat aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde iPhone 7 ve 7 Plus modelleri bir adım öne çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.