Spotify telif sorununu, satın aldığı müzik lisans platformu Loudr ile çözmeyi planlıyor

Spotify telif sorununu, satın aldığı müzik lisans platformu Loudr ile çözmeyi planlıyor

Spotify, içerik oluşturucuların, toplayıcıların, dijital müzik hizmetlerinin ve müzik yayıncılarının telif haklarını belirlenmesi, izlenmesi ve ödenmesine izin veren ürünler ve hizmetler sunan San Francisco merkezli Loudr'ı satın aldığını duyurdu. Bu satın almanın Spotify'ın telif sorununa çözüm olacağı düşünülüyor.

Son dönemde halka arzıyla gündemde olan olan Spotify, gün geçtikçe değerini artırmaya devam ediyor. Spotify'ın yaşadığı en büyük sorunlardan biri ise hiç şüphesiz telif sorunu haline geldi. Spotify, Loudr'ı satın alarak, içerik oluşturucularının, müzik yayıncılarının ve dijital müzik hizmetleri sunan şirketlerin telif haklarının talep edilmesine olanak sağlıyor.

Loudr, müzik yapımcılarının haklarını korumayı hedefleyen bir algoritma ile çalışıyor. Loudr, algoritmaları kullanarak ses kayıtlarını müzikal kompozisyonlara entegre ediyor. Akabinde müzik yayıncıları kendi kataloglarını kullanımla eşleştirerek kendilerine ödenmesi gereken doğru telif ücreti miktarının ne olduğuna ulaşıyorlar.

2016'da ABD'deki Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği'ne 21 milyon dolarlık telif ödeyen Spotify, bu satın almayla en büyük sorunlarından birinin çözümü için ciddi bir hamle yapmış oldu.

Spotify'ın davalarla birlikte bugüne kadar ödediği toplam telif ücreti 43,5 milyon dolara ulaşmıştı. Loudr çalışanlarının satış sürecinden sonra Spotify'ın New York ofisinde çalışmaya başlayacağının bilgisini de sizlerle paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.