Fibabanka, yatırım ve finansal teknoloji girişimi Finberg’i duyurdu

Fibabanka, yatırım ve finansal teknoloji girişimi Finberg’i duyurdu

Fibabanka, bugün gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla yatırım ve finansal teknoloji girişimi Finberg’i tanıttı. Finberg ile yatırımlar yapmayı hedefleyen Fibabanka, 6 milyon TL'nin üzerinde yatırım alan Garaj Sepeti ile Bizim Hesap girişimlerine yatırım yaptığını da paylaştı.

Hedeflenen fon büyüklüğü 50 milyon TL

Girişimlere ortak olacak ve onlarla birlikte yenilikçi finansal ürünler geliştirecek olan Finberg'in hedef fon büyüklüğü ise 50 milyon TL. Finberg'in finansman hizmetlerinde işletme sermayesi, ticaret finansmanı, tedarik zinciri finansmanı, fatura finansmanı, tüketici finansmanı, finansman olmayan hizmetlerde ise e-para, e-ödeme, finansal raporlama, robotik finansal öneriler ve kredi skoru gibi alanlara odaklandığını da ekleyelim.

Finberg ile Türkiye'deki KOBİ finansman boşluğunu kapatarak, KOBİ'leri finansal refaha ulaştırmayı hedeflediklerini ve Finberg'i Fibabanka'nın yeni nesil bankacılıktaki geleceği olarak konumlandırdıklarını belirten Fibabanka genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi Ömer Mert, Finberg ile fintech ve perakende ekosisteminin büyümesine destek olmayı amaçladıklarını paylaştı.

KOBİ'lere dokunan ve katma değerli hizmetler sunan yeni nesil teknoloji firmaları ile iş ortaklığı kuran Finberg, ekosistemi büyütmek amacı ile yeni girişimlere yatırım yapma yoluyla büyümeyi planlıyor. Bu niteliklere uygun olan teknoloji ve yenilik odaklı ölçeklenebilir yeni girişimlerin hem iş ortaklığı hem de yatırım almak için Finberg'e başvurabileceğini de ekleyelim.

Başvuran firmalardan beklenen ise çalışır bir ürüne, ispatlanmış bir iş modeline, net gelir modeline ve odaklanmış bir takıma sahip olmak. Finansal teknoloji ve perakende teknoloji girişimlerinin başvurularının değerlendirilirken önceliklendirildiğini de belirtelim.

Toplam 2,5 milyon TL yatırım

Şirket başına en az 100 bin dolar yatırım yapmayı hedefleyen Finberg, son 6 ayda 200'den fazla girişimi inceledi. Bu girişimlerden 70'i ile de görüşen Finberg, şu anda 7 girişimin incelemesini de sürdürüyor. Garaj Sepeti ve Bizim Hesap girişimlerine de toplamda 2,5 milyon TL yatırım yapan Finberg, ilerleyen dönemlerde yeni yatırımlarla karşımıza çıkacak.

Düzenlenen basın toplantısında yatırım ile ilgili bir açıklama yapan Garaj Sepeti CEO'su Mehmet Çelikol, Finberg ile yapılan iş birliğinden sonra pazarın ihtiyacı olan yaratıcı finansal ürünleri çok hızlı geliştirerek rekabet avantajı yaratmaya başladıklarını dile getirdi.

Bizim  Hesap kurucu ortağı olan Mehmet Çelik ise yaptıkları iş birliği sonrasında Finberg markasının yarattığı itibar sayesinde büyük şirketlerle iş birliği yapma güçlerinin artığını belirtti. İş birliğinin Bizim Hesap satışlarına pozitif etkisi olduğunu da dile getiren Çelik, Finberg'in işlerini daha ciddi hedeflerle yönetme konusunda kazandırdığı farkındalığın girişimlerini daha profesyonel yönetmelerine yardımcı olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.