Rockefeller kripto para ekosistemine giriyor

Rockefeller kripto para ekosistemine giriyor

Rockefeller ailesinin kurduğu risk sermayesi şirketi Venrock, girişimlerini blockchain temelli kurmak ve geliştirmek isteyenlere destek veren Brooklyn ABD merkezli CoinFund ile ortaklık kurdu. Venrock ortaklarından David Packman’ın Balancing Ledger isimli programda verdiği demeçte, gerçekten yatırım yapan ve birçok kripto tabanlı projeye yardımcı olan bu ekiple ortaklık kurmaya karar verdik sözleri dikkat çekiciydi.

1930’lu yıllarda Laurence Rockefeller, petrolden kazandığı parayı teknoloji ve havacılık şirketlerine yatırım yapmaya yöneltmişti. 1969 yılına gelindiğinde John D. Rockefeller’ın torunu kendi evlatlarını bir araya getirerek Venrock (Venture+Rockefeller) isimli risk sermayesi şirketini kurdu. O yıllardan beri uzmanlıkları, Apple ve Intel gibi yükselişe geçecek olan şirketleri bulup yatırım yapmak olan şirket şimdi gözünü yepyeni bir pazara, kripto para ekosistemine çevirdi.

Venrock ve CoinFund yeni tanışmadılar, canlı video paylaşımı uygulaması YouNow isimli girişiminde ortak yatırımcılarından. Geçtiğimiz sonbaharda YouNow ethereum tabanlı kendi ICO'sunu düzenleyeceğini duyurmuş,projelerini kripto para tabanlı bir platform haline getirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı ancak hala ICO'nun başlangıç tarihine ilişkin bir bilgi yok.

Kripto para ekosisteminin spekülasyon temelli hareketlerine rağmen kısa sürede para kazanmanın peşinde olmadıklarını belirten Packman, piyasada çok fazla kripto para fonu oluştuğunu kendilerinin daha farklı konumlanmak istediklerini anlattı.

CoinFund üç yıl önce kurulduğundan beri bir çok blockchain projesine destek verdi. Girişimcilerinin kendi ICOlarını güvenli bir platformda işletmelerini sağlamak amacı ile kurulan CoinList, CoinFund’un portfolyosuna katılan son isim. Portfolyonun önemli isimlerinden biri de anlık mesajlaşma uygulaması Kik. Kik’te son dönemde kendi ICO'sunu düzenlemek amacıyla yola çıkan şirketler arasında. Aslında Telegram’ın ICOsunun haberi piyasalara düşmeden önce en çok konuşulan Kik’in ICO'su idi.

CoinFund’ın kurucu ortaklarından jake Brukhman, Fortune ile yaptığı bir görüşmede New York kripto para ekosistemini, eski ile yeninin ortaklığı ile canlandıracaklarını belirtmişti. Ortaklıklarında her iki takımında birbirine yakın ve kendi konularında destek verecek şekilde konumlandıklarını belirten Brukhman, deneyimli yatımcılar ve geleneksel teknoloji şirketlerinin blockchaine daha sıcak bakmaya başlaması dolayısı ile takımlar arasında farklı bir sinerji yaratmanın peşinde olduklarını belirtti.

Bir çok blockchain taraftarı gibi Pakman ve Burkhman’da bu teknolojinin kazandırdıkları arasında en önemlisinin aracı kurum fikrinin tamamen ortadan kalması olduğunun farkındalar. Aracı kurumları bekçiler olarak nitelendiren Pakman, kafalarına göre ücret almalarından da herkes kadar rahatsız. Aslında risk sermayesi sektörü başlı başına bir bekçi sektörü, hangi projenin fon toplayıp başarılı bir ürün haline geleceğine bir avuç insanın karar vermesi mantıklı değil ve durması gerekiyor sözleri bu konudaki fikrini belirtiyor ancak Rockefeller gurubunun kurduğu bir sermaye şirketi yöneticisinin bu sözleri ne kadar dürüst olur o da ayrı tartışma konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.