Hackerlar YouTube'un en çok izlenen videosunu sildi

Hackerlar YouTube'un en çok izlenen videosunu sildi

2017 yılında damgasını vuran ve 5 milyarı aşkın izlenme ile birlikte YouTube'un en çok izlenen videosu konumunda olan Despacito, platformdan silindi. Geçtiğimiz hafta silahlı saldırıya uğrayan YouTube, bugün ise bir siber saldırı ile gündeme geldi. Bugün Prosox ve Kuroi adlı hackerlar tarafından siber saldırıya uğrayan YouTube içindeki pek çok müzik videosu da saldırıdan etkilendi.

Ünlü sanatçıların videoları saldırıdan etkilendi

Luis Fonsi ve Daddy Yankee’nin videosu olan “Despacito” sistemden silinerek görseli değiştirildi. Despacito videosu için tercih edilen yeni görsel ise son dönemde oldukça popüler olan La casa de papel dizisindeki karakterler mevcut. Despacito videosunun haricinde Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry ve Taylor Swift gibi önemli sanatçıların videolarının saldırıdan etkilendiğini de ekleyelim.

Videolardan bazıları silinirken bazılarının ise görsel ve başlıkları değiştirildi. Saldırıdan etkilenen müzik videolarının sanatçıların Vevo YouTube hesaplarından yüklenen videolar olduğunu da belirtelim. Saldırının nasıl yapıldığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.