Webrazzi Dijital Anket sonuçları [İnfografik]

Webrazzi Dijital Anket sonuçları [İnfografik]

11 Nisan Çarşamba günü, Wyndham Grand İstanbul Levent'te düzenlenecek Webrazzi Dijital 2018 konferansımız öncesinde düzenlediğimiz Webrazzi Dijital Anketi ile, dijital dünyanın kullanıcı tarafındaki etkisi hakkında merak ettiklerimizi öğrenme şansı yakaladık. 2 ve 5 Nisan tarihleri arasında Webrazzi'yi ziyaret eden 371 kişinin katıldığı anketin sonuçlarını sizlerle paylaşalım.

Öncelikli olarak genel bilgilerden bahsedelim. Katılımcıların yüzde 19'unu kadınlar, yüzde 81'ini ise erkekler oluşturuyor. Katılımın en büyük olduğu kitlenin yaş aralığı ise yüzde 53 ile 25 – 34 oldu. Anket katılımcılarının yüzde 65'i lisans mezunuyken onu yüzde 24 ile yüksek lisans izliyor.

Facebook eski günlerinden çok uzakta

Sonuçlara göre, en çok kullanılan sosyal medya mecrası yüzde 45,8 ile Instagram olurken onu yüzde 27,2 ile Twitter, yüzde 10,5 ile Facebook ve yüzde 9,2 ile LinkedIn izledi. Katılımcıların yüzde 5,7'si ise sosyal medya hesabı kullanmıyor. En çok ilgi çeken reklamlarda video yüzde 44,4 ile başı çekerken, ikinci sırada yüzde 27,4 ile banner'ı, üçüncü sırada yüzde 14,2 ile uygulama içi reklamları görüyoruz. Anket katılımcılarının yüzde 60'ı ise reklam engelleyici uygulamaları kullanıyor.

Hiç tanımadığı bir markayı dijital reklamlar aracılığıyla keşfedenler ise katılımcıların yüzde 78'ini oluşturuyor. Anket katılımcılarının yüzde 41'i müşteri şikayetlerini sosyal medya aracılığıyla yaparken, yüzde 33'ü e-posta ve yüzde 26'sı telefon yöntemlerini tercih ediyor. Bir markanın chatbot'u ile iletişim kuranların yüzdesi ise 68. Katılımcıların yüzde 34'ü chatbot'ların işlevsel olduğunu düşünürken, yüzde 28'i ise bu düşüncenin tam karşısında yer alıyor.

Bir markanın sosyal medya hesabının olmasının markaya olan güveni artıracağını düşünenler ise katılımcıların yüzde 35'ini oluşturuyor.

Katılımcıların yüzde 36'sı e-spor faaliyetlerini takip ediyor ve bu takip edenlersin yüzde 57'i ise E-Sporun geleceğine inanıyor. İnternet kullanıcısı olarak televizyon yerine dijital yayıncılığı tercih edenler ise katılımcıların yüzde 51,5'ini oluşturuyor.

Anket sonuçlarına dair infografiğimizi aşağıda bulabilirsiniz, dilerseniz sunum olarak da bu linkten indirebilirsiniz. Ayrıca Webrazzi Dijital 2018 için hala bilet almadıysanız bu linkten alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.