Alibaba Grubu’nun bulut bilişim şirketi Alibaba Cloud, Türkiye'de hizmete başladı

Alibaba Grubu’nun bulut bilişim şirketi Alibaba Cloud, Türkiye'de hizmete başladı

Alibaba Grubu'nun bünyesinde bulunan bulut bilişim şirketi Alibaba Cloud, Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı. E-ticaret platformu Alibaba.com'un da iş ortağı olan E-Glober, Alibaba Cloud'ın da iş ortaklığını üstleniyor.

Alibaba Cloud’un bulut bilişim yetkinlikleriyle uluslararası altyapısını bir araya getiren bu iş birliği, Türk şirketlerinin dijital dünyaya entegre olmalarını ve dünyaya açılmalarını kolaylaştıracak önemli bir gelişme olarak adlandırılabilir. Türkiye'de bulut sistemine geçiş giderek hızlanırken, bölgede artan ticari faaliyetler, bulut bilişim teknolojisiyle donatılmış Türk şirketleri için de büyüme fırsatları sunuyor. Alibaba Cloud'un Türkiye'de faaliyet göstermesiyle yerli şirketler, uluslararası faaliyetleri desteklemek ve küresel ticaretteki rekabet gücünü arttırmak için coğrafi erişimini genişletme fırsatı yakalayabilecekler.

Çin, Hong Kong, Singapur, Malezya, Hindistan, Endonezya, Japonya, Avustralya, Orta Doğu, Avrupa ve ABD’ye (Doğu ve Batı Yakası) uzanan bir kapsama alanıyla 18 bölgede ve 43 noktada faaliyet gösteren Alibaba Cloud'un ülkemizde hizmete açılacağını, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Webrazzi E-Ticaret 2018'de Alibaba Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat'tan öğrenmiştik. Cüneyt Erpolat, Alibaba Cloud'un haricinde Aliexpress'in de Türkiye pazarına gireceğini ve ülkedeki KOBİ'leri Aliexpress'te aktif hale getireceklerini söylemişti.

Alibaba Cloud'un ülkeye girişiyle birçok yerli şirket, bulut bilişim ürünleri yelpazesinde yer alan elastic computing, veri tabanı hizmetleri, ağ oluşturma, güvenlik, orta katman yazılımları, analizler ve büyük veri gibi hizmetlere erişebilecek. Bu çözüm portföyü, çevrimiçi perakende, multimedya ve oyun da dahil olmak üzere birçok sektörden yerli şirketin artan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.