Akıllı sera Ignite Greenhouse, Arıkovanı’nda destek toplamaya başladı

Akıllı sera Ignite Greenhouse, Arıkovanı’nda destek toplamaya başladı

Tarım alanlarının azalması ve küresel ısınma nedeniyle meyve-sebze yetiştiriciliği gitgide zorlaştığı günümüzde akıllı sera projesi olarak karşımıza çıkan Ignite Greenhouse, Arıkovanı’nda destek toplamaya başladı. Seracılık yapılan ortamla ilgili uzaktan bilgi alınabilmesini sağlayan Ignite Greenhouse sayesinde anında müdahale edilerek ürünlerin zarar görmesi engelleniyor.

Isı ve nem gibi ortam şartları nedeniyle ürünlere gelebilecek olan zararları en aza indirmeyi hedefleyen Ignite Greenhouse, sera yetiştiriciliğinde geleneksel yöntemlere göre harcanan zaman ve iş gücü gereksinimi büyük ölçüde azaltılıyor. Ignite Greenhouse sayesinde bilgiler uzaktan kontrol edilebiliyor ve otomatik talimat verilebiliyor.

Seralara yerleştirilen sensörler sayesinde kullanıcılarına bilgiler gönderebilen Ignite Greenhouse, seranın koşullarını mobil cihaz veya web’den takip etme imkanı sunuyor. Sistem, toprak nem seviyesi düştüğünde ya da sulama ihtiyacı olduğunda uzaktan komutlarla gereken işlemi yerine getirebiliyor.

Ev tipi versiyonu da mevcut

Kısacası seranın ortam koşulları bilgisine istenilen zaman her yerden erişme imkanı sağlanıyor. Böylece zarar gören ürün oranı da azaltılmış oluyor. Ignite Greenhouse'ın seraların yanı sıra ev tipi versiyonu ile evde saksıda sera oluşturma imkanı da sunduğunu da ekleyelim.

Halen geliştirilme aşamasında olan ürünün bir sonraki aşamasında, seradaki bilgileri yorumlayarak veriler doğrultusunda hareket edecek akıllı bir sisteme dönüştürülmesinin hedeflendiğini de paylaşalım. Önümüzdeki 36 gün boyunca destek toplayacak olan Ignite Greenhouse, 50 bin TL toplamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.