Starbucks'ı hedef alan mizahi girişim: What's My Starbucks Name?

Starbucks baristalarının isimleri sürekli yanlış yazmasından ilham alan What's My Starbucks Name? (Benim Starbucks Adım ne?) isimli girişim, Starbucks'taki isminizi tahmin ediyor.
Starbucks'ı hedef alan mizahi girişim: What's My Starbucks Name?

Starbucks baristalarının isimleri sürekli yanlış yazmasından ilham alan What's My Starbucks Name? (Benim Starbucks Adım ne?) isimli girişim, Starbucks'taki isminizi tahmin ediyor.  “Starbucks Name Fail” ve“Starbucks Spelling” gibi Tumblr bloglarından çektiği görselleri aramanızla eşleştiren sitenin kurucusu ise Bob’s Burgers TV şovunun yazarı Justin Hook.

Sitenin kullanımı ise bir internette sıkça rastlanan isim üreticilerle neredeyse aynı. Karşınıza çıkan arama çubuğuna isminizi yazıyorsunuz ve Starbucks kahve bardaklarının üzerine yazılan yeni isminize kavuşuyorsunuz. Örneğin ben kendi ismimi yazdığımda site bana Trinke için sipariş edilmiş bir "medium roast" sundu.

Ben bunu sipariş etmedim dediğimde ise site bana Ton ismiyle hitap ederek Pike Place Roast sundu. Sitede şimdiye kadar 15 milyondan fazla içecek sunulduğuna dair bir ibare yer alıyor. Ancak bu sayacın kullanım oranını ne kadar yansıttığına dair kesin bir veriye rastlamadım.

Eğer farklı bir Starbucks dene seçeneğini tercih ederseniz, sadece arka plan fotoğrafının değiştiğini de belirtelim. Sitede arka plan görselleri ve bardak fotoğraflarına kaynak gösterilerek yer veriliyor. Örneğin ilk arka plan görseli Dick Thomas Johnson'a aitken ikinci görsel için John Tregoning flickr hesabına yönlendirme yapılıyor. Bardak fotoğrafları için ise Starbucks Name Fail ve Starbucks Spelling bloglarının sahipleri laurie denness ve jenna livingston'a yer veriliyor.

Daha önce Google Feud isimli bir web projesiyle karşımıza çıkan Justin Hook bu projeye kendi bardaklarının fotoğraflarını yükleyerek başladığını söylüyor. Starbucks'taki baristaya kendi ismini söylediğinde genellikle baş harfi ve hece sayısının aynı tutularak Jessie, Jason, Jeffrey gibi iki heceli isimlerin yazıldığını gören mizahi girişimci, sitenin de aynı prensip ile çalıştığını ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.