Uber yasal kısıtlamanın ardından Yunanistan'daki hizmetini durdurdu

Uber yasal kısıtlamanın ardından Yunanistan'daki hizmetini durdurdu

Ülkemizde taksi ve Uber çekişmesi devam ederken, Yunanistan'daki yeni yasalar araç paylaşım hizmetlerinin ve bu hizmetleri kullanan müşterilerin dijital kayıt altına alınmasını şart koşuyor. Uber ise araç paylaşımına yönelik daha sıkı kuralları uygulamaya koyan yeni yasaların yürürlüğe girmesinin ardından Yunanistan'daki hizmetini askıya alacağını söyledi.

Tıpkı diğer Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de olduğu gibi Yunanistan'da da Uber, taksi şoförleriyle karşı karşıya. Taksi şoförleri ise yine Uber'i işlerini ellerinden almak ile suçluyor.

Yeni yönetmeliğe göre her yolculuğun filo ortaklarının belirlenmiş merkezinde ya da park alanında başlayıp bitmesi gerekiyor. Bu Uber'in yapmadığı bir şey. Bunun yanı sıra araç paylaşım hizmetlerinin ve bu hizmetleri kullanan müşterilerin dijital kayıt altına alınması da şart.  Yönetmelikte UberX sürücülerinin, araç kiralama şirketleri veya turizm acenteleri gibi filo ortakları tarafından istihdam edilmesi de talep ediliyor. Ayrıca araçların yedi yaşından fazla olamayacağı da belirtiliyor.

Dijital kayıt altına alma ve park alanı konuları sadece biniş hizmeti sunan Uber'i ve yerel araç paylaşım hizmeti sunan Beat'i etkiliyor. Bu arada taksi şoförlerinin 22 yaşına varan araçları kullanmaya devam edebileceğini de belirtelim.

Uber, 2015 yılında Yunanistan pazarına giren UberX'i şimdiye kadar uygulama üzerinden 450 bin kişi kullandığını belirtiyor. Bir Uber sözcüsünün konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:

Bu yeni çerçevede çalışıp çalışmayacağımızı, çalışacaksak nasıl çalışacağımızı belirlememiz gerekiyor. Dolayısıyla uygun bir çözüm bulana kadar gelecek salı gününden başlayarak Atina'da uberX'i askıya alıyoruz. Yunanların Uber gibi modern teknolojilerin faydalarının tadını çıkarmasını sağlamak için bir çözüm bulmak üzere tüm yerel hissedarlarla çalışmayı umut ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.