Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: "Uber‘in vatandaşta karşılığı var, taksici esnafı kendini check etmeli."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Uber ile İstanbul‘daki taksicilerin savaşı her geçen gün daha da şiddetlenerek devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uber‘in vatandaşta karşılık bulduğunu dile getirdi. Taksici esnafının kendini check etmesi gerektiğini belirten Bakan Tüfenkci, vatandaşın neden Uber’i tercih ettiğinin iyi analiz edilmesini gerektiğini paylaştı.

İki taraf masada buluşacak

Taksiciler ve Uber gerilimi konusunda, Bakanlık olarak daha önce sektör analizi yaptıklarını belirten Tüfenkci, Uber ile taksicileri aynı masada buluşturacaklarını da müjdeledi. Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, serbest teşebbüs hürriyetinden yana olduklarını paylaştı.

Uber'in vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer aldığını ve piyasa kazandığını dile getiren Tüfenkci, ciddi bir çalışmayı ortaya koyup piyasanın buna göre şekillenmesini istediklerini paylaştı. Direkt olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı‘nın yetkisinde olan bir konu olmadığının da altını çizen Tüfenkci, Türkiye'de gerek taksici esnafımızın kendini check etmesi, gerek de vatandaş neden Uber'i tercih ediyor bunu iyi analiz etmeleri gerektiğini belirtti.

Açıklamasında tarafları dinlemeden, iki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemediklerini dille getirerek devam eden Tüfenkci, bugüne kadar yapılan düzenlemelerim tarafların görüşü alınarak yapıldığını da hatırlattı. Taksiciler tarafından Uber araçlarına yönelik yapılan saldırılar hakkında da konuşan Bakan Tüfenkci, şiddetle sorunların çözülmeyeceğine inandıklarını paylaştı.

Basına yansıyan hususlar hem taksici esnafımıza yakışmıyor, hem de tarafların doğru zeminde anlaşamamalarına neden oluyor diyen Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın da devreye sokarak belki bir koordinasyon içerisinde bir çalışmayı başlatacaklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.