YouTube'un genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi

Silah seslerinden bir süre sonra YouTube genel merkezinde bir silahlı saldırının olduğu, 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı bilgisi doğrulandı. 
YouTube'un genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi

Geçtiğimiz saatlerde YouTube'un San Bruno, California'da bulunan genel merkezinde silah seslerinin yankılandığı bilgisi yayılmaya başladı. Silah seslerinden bir süre sonra YouTube genel merkezinde bir silahlı saldırının olduğu, 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı bilgisi doğrulandı. San Bruno Polis Şefi Ed Barberini yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

"Bina içerisinde ateşli silahla yaralanmış 4 kişi bulunuyor. Ayrıca bir de kendini yaraladığı için ölen bir kişi var ve bunun saldırgan olduğunu düşünüyoruz. Konuyu incelemeye devam ediyoruz."

YouTube genel merkezinin bulunduğu bölgeden birden fazla 911 çağrısı alan San Bruno Polis Merkezi, bu şikayetlerle beraber attığı Tweet ile vatandaşlarını uyararak bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu.

YouTube ürün yöneticilerinden Vadim Lavrusik, silah seslerini duymasıyla beraber hızlı bir Tweet ile durumu paylaştı.

Bir başka ürün yöneticisi Todd Sherman ise daha detaylı olarak durumu paylaştı. İlk önce karmaşadan dolayı deprem olduğunu sandıklarını belirten Todd Sherman daha sonra çalışma arkadaşlarından silahlı bir saldırganın olduğunu ve saldırganın kendini vurduğunu öğrendiğini paylaştı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra olduğu anlaşılan ve yine Twitter'da paylaşılan aşağıdaki görüntüler ise çalışanların binadan çıkarken ellerinin havada olduğu görülüyor. Todd Sherman'ın da paylaşımlarında söylediği gibi uzun bir süre boyunca herkes şüpheli durumunda olduğu için bu şekilde dışarı çıktıkları tahmin ediliyor.

LA Times'ın paylaştığı bilgilere göre saldırganın bir kadın olduğu ve intihar etmeden önce çalışanlara ateş açtığı belirtiliyor. Google'ın basın ile bilgi paylaştığı hesabı Google Communications'dan paylaşılan son bilgiler de 4 yaralı olduğunu doğruluyor.

CNN'nin verilerine göre yaralılardan bir kadın ve bir erkeğin durumu ağır.

Konuyla ilgili güncel bilgiler için bu haberi güncellemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.