Paul Michael Scanlan: Ağlar karmaşıklaştıkça yapay zeka ihtiyacı artacak

Paul Michael Scanlan: Ağlar karmaşıklaştıkça yapay zeka ihtiyacı artacak

Bugün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Teknoloji Zirvesi 2018'in konuşmacıları arasında yer alan Huawei CTO'su Paul Michael Scanlan, 5G teknolojisinin hayatımızı nasıl yenileyeceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının işinin 50 milyar dolar bulmak olduğunu belirterek başlayan Paul Michael Scanlan, bunu için 250 milyar dolarlık pazar bulmak zorunda olduğunun da altını çizdi.

Ürettikleri Mate 10 Pro modelinde yapay zeka işlemcisi sunduklarını da belirten Scanlan, Huawei'in 20 yıl öncekinden çok daha farklı bir şirket olduğunu ve bugün 92 milyar dolarlık bir şirket haline geldiklerini paylaştı.

Hayatımızın daha dijital bir hale geldiğinden bahseden Scanlan, para transferi yapmak için bile uygulamalardan yararlandığımızı hatırlattı. Telekom operatörlerinin rolünün endüstriyi dönüştürmek olduğunu belirten Scanlan, bunun için de vizyon gerektiğinin altını çizdi.

Bant genişliği ve düşük gecikme süreleri

Herkesin 5G teknolojisi neden ve nasıl kullanmamız gerektiğini tartıştığını paylaşan Paul Michael Scanlan, 5G mimarisinin neler yapabileceği ile ilgili detaylar da paylaştı. Milyonlarca cihazın birbirine bağlı olacağını da belirten Scanlan, bu cihazların efektif bir şekilde kullanılabilmesi için bant genişliğin ve düşük gecikmenin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Kısacası 5G teknolojisi düşük gecikme ve sunduğu bant genişliği sayesinde nesnelerin internetini daha hızlı ve kullanışlı bir hale getirecek. X Labs adından bir laboratuvara sahip olduklarını paylaşan Scanlan, 5G mimarisi için çeşitli prototipler geliştirdiklerini de belirtti.

Huawei olarak Singapur hükümeti ile birlikte çalıştıklarını da paylaşan Scanlan, güvenli ve akıllı şehirlere inandıklarını belirtti. Gelecekte robotların 5G ve yapay zeka sayesinde iletişim kuracağını da paylaşan Scanlan, kullanılan network'lerin karmaşıklaşması durumda yapay zekaya daha çok ihtiyaç duyulacağını vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.