Google, Chrome Web Mağazasında bütün kripto para madenciliği uzantılarını kaldırıyor

Google, Chrome Web Mağazasında bütün kripto para madenciliği uzantılarını kaldırıyor

Google dün yaptığı açıklamada, Chrome web mağazasındaki bütün kripto para madenciliği uzantılarını yasakladığını açıkladı.

İnternet tarayıcısı üzerinden kripto para madenciliği tek başına kâr getirebilecek bir uygulama değil ancak geliştiriciyseniz ve binlerce bilgisayarın internet tarayıcısına uygulama yükletebiliyorsanız durum farklı. Google, Chrome web mağazasında tek amacı kripto para madenciliği olan uygulamalara izin veriyordu. Google’ın Chrome web mağazası için yayınladığı geliştirici programı kurallarında da açıkça belirtildiği gibi, yayınlanacak olan uygulamanın belirtilen amacından başka işlem yapmaması gerekiyor. Ama anlaşılan o ki yayınlanan kripto para madenciliği uygulamalarının yüzde 90’ı bu kritere uymuyor.

Özellikle Monero kripto para biriminin madenciliğinin basit ve internet tarayıcılarına uygulanabilir olması geliştiricileri de Monero madenciliği scriptlerini kendi uygulamalarının içine gizlemeye yöneltiyor. Bazıları daha başvuruda reddedilirken kimi de elemeleri geçip mağazada yerini alıyor. Tabii Google bu durumdan hiç memnun değil. Kripto para madenciliği scriptleri gizlenmiş uzantılar ciddi bir işlemci gücü tüketiyor.

Bu günden itibaren Google, Chrome web mağazasında hiçbir kripto para madenciliği uzantısı yayınlamayacak ve Haziran ayından itibaren de yayında olanlar kaldırılacak. Kripto para madenciliği yapmayan blockchain uzantılarına ise yasak gelmeyecek.

Google’ın uzantılar platformu ürün müdürü James Wagner yaptığı açıklamada; platformlarının, geliştiricilere dair, kullanıcıların Chrome deneyiminden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için güçlü özellikler sağladığını ancak bu güçlü özelliklerin aynı zamanda kötü amaçlı geliştiricileri de cezbettiğini ve bu sebeple, bu politikanın Chrome kullanıcılarının gizli risklere maruz kalmadan deneyimlerini sürdürebilmeleri için atılan başka bir adım olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.