Facebook Spaces'e yüzlerce yeni geliştirilmiş özellik eklendi

Facebook Spaces'e yüzlerce yeni geliştirilmiş özellik eklendi

Geçtiğimiz yıl San Jose’de düzenlenen F8‘de Facebook'un 10 yıllık yol haritasından bahseden Mark Zuckerberg, katılımcılara sanal gerçeklik (VR) konusunu ne kadar ciddiye aldıklarını bir kez daha göstermişti. Bildiğiniz üzere Zuckerberg, etkinlikte Facebook kullanıcılarının arkadaşları ile Sanal Gerçeklik dünyasında buluşabildiği sanal platform Facebook Space'i tanıtmıştı.

Aradan geçen 1 yılın ardından Facebook ekibi henüz yolun çok başında olsa da Facebook Spaces'e yeni özellikler geldi. Facebook Space'in marka sayfasında yapılan duyuruda, platformda gelecek haftalardan itibaren tamamen yeniden tasarlanmış avatarların yer alacağı bilgisi yer aldı.

Facebook Space'de kişilerin kendilerini temsil eden Avatarlar, eklenen yeni özellikler ile daha kişiselleştirişmiş olabilecek. Kişilerin saç renginden, göz şekline kadar yüzlerce yeni kişiselleştirilmiş özelliğe kavuşan Avatarlara biraz daha gerçeklik hissinin de ekleneceğini belirtelim. Geçen sürede Avatarların yeterince insansı görünmediğini farkeden Facebook ekibi, bu sorunu da çözerek  kişilerin VR içinde kendilerini daha doğal hissedecek şekilde temsil edebilmelerini sağlayacaklarını duyurdu.

Kullanıcılar vücut tipini ilk kez özelleştirebilecek

Makine öğrenimi ile desteklenen Facebook Space'de kullanıcılara avatar önerileri sunan sistem de güncellendi. Bu sayede, kullanıcıları önerilen görünümle eşleştiren sistem,  yeni ve genişletilmiş özellik seçeneklerinden yararlanabilecek.

Gelelim özelliklere, yeni kafa şekilleri, saç stilleri ve yüz özellikleri dahil olmak üzere, görünümünüzü özelleştirmek için yüzlerce yeni seçenek eklendi. Kullanıcılar, vücut tipini ilk kez özelleştirebilecek. Ayrıca, avatar oluşturucusundaki özelliklerin boyutunu, konumunu ve açısını ayarlamak için yeni denetimlerle kullanıcıların görüntülerine ince ayar yapmak daha kolay olacak. Daha geniş materyaller, daha iyi aydınlatma ve gölgeler ile VR alanında daha fazla duygu hissettirmek için çalışan Facebook, kullanıcıların vücut hareketlerinin de daha akıcı ve doğal olması için çalıştı.

Bu arada Zuckerberg, projelerine palarel olarak VR üzerindeki yatırımlarına da devam ediyor. 2014 yılında Facebook'a dahil olan Oculus VR'a ait olan ürün VR başlığı Oculus Go geçtiğimiz Ekim'de  tanıtılmıştı. Tanıtılan ürün Facebook'un gelecekteki stratejilerinde nasıl bir yol izleyeceğine yönelik de sinyaller veriyor. Zira 2016’da 600 dolara satılan Oculus Rift’den sonra 199 dolarlık cazip fiyatla satışa sunulan Oculus Go sayesinde Facebook, ürünü daha yaygın bir pazara sunabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.