Facebook fotoğraf ve videoları doğrulamaya başladı

Facebook fotoğraf ve videoları doğrulamaya başladı

Rusya'nın ABD siyasetini Facebook reklamlarıyla manipüle etmesi ve Cambridge Analytica krizi sonrasında Facebook, kullanıcıların güvenini yeniden kazanmak için adımlar atmaya devam ediyor. İçerik ortaklarının haber makalelerinin ötesinde fotoğrafları ve videoları da doğrulamasını sağlayan şirket, her gün milyonlarca sahte hesabı da kapatmaya başladı.

Öncesinde yaptığı bir basın toplantısında bu yeni özellikleri duyuran Facebook, özellikleri bir blog gönderisinde de detaylandırdı. Seçim güvenliği odağında yapılan basın toplantısı Facebook Güvenlik Müdürü Alex Stamos liderliğinde yürütüldü. Bu arada yaşanan krizler nedeniyle Stamos'un yıl sonuna doğru şirketten ayrılacağını ancak şimdilik şirkete bağlılığının sürdüğünü belirtmekte fayda var.

Stamos, Facebook'un sahte kimlikleri, çeriği daha popüler hale getirmek için pompaladıkları ya da yasa dışı bir şekilde büyüyen sahte hedef kitleleri, yanlış bilgi yayma eylemlerini ve kasıtlı olarak aldatıcı ve insanların görüşlerini gerçeklerin ötesinde şekillendiren yanlış anlatıların yayılması eylemlerini belirlemek için inşa ettiği yeni yolları anlattı. Stamos açıklamasında şu cümleleri kullandı: Bu zorluklarla başa çıkmak için sistematik ve kapsamlı bir yaklaşım geliştirmeye çalışıyoruz ve daha sonra bu yaklaşımı her ülkenin ya da seçimin ihtiyaçlarına göre haritalamaktayız.

Facebook'un Sivil Katılım Ürün Müdürü Samidh Chakrabarti ise Facebook'un artık proaktif olarak yurttaşlıkla ilgili özgün olamayan haberler üreten yabancı kaynaklı Sayfaları aradığını belirtti. Böylece Facebook güvenlik ekibi bu sayfaları manuel olarak gözden geçiriyor ve hizmet şartlarını ihlal ettiğini tespit ederse bu sayfaları platformdan kaldırıyor. Chakrabarti bu yöntem için şunları söyledi: Bu proaktif yaklaşım, daha hızlı hareket etmemizi sağladı ve bölücü veya yanıltıcı memelerin viral olmaya başlamasını engellemek için gerçekten önemli bir yol haline geldi.

Facebook, ilk olarak bu aracı Alabama'nın özel seçimlerinde kullandı. Bu proaktif sistem,  para kazanmak için seçimi kullanan  Makedon spammerları tespit etti ve kapattı. Sistem şu an için İtalyan seçimlerini korumak için devrede. Şirketin bu sistemi ABD ara seçim döneminde de kullanılacağını belirtelim.

Bu arada Facebook makine öğrenmesi kullanarak içeriğin kendisini değerlendirmeden daha fazla şüpheli hareket saptayabilecek. Böylece bir gün içinde milyonlarca sahte hesabı, birilerine zarar vermeden önce kapatabilecek. Şirket aynı zamanda tüm bu araçlarla ilgili detaylı bilgiyi  ‘Fighting Abuse @ Scale’ isimli bir konferansta açıklayacağını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.