Bakkaldan: Siparişlerinizi Bakkaldan getiren mobil sipariş uygulaması

Bakkaldan: Siparişlerinizi Bakkaldan getiren mobil sipariş uygulaması

Son birkaç yılda ev adreslerine satış yapmak isteyen yeni nesil girişimlerin sayısında gözle görülür bir artış var. Bakkaldan (iOS, Android) da bu alana giriş yapan ama pek de yeni olmayan girişimlerden biri. Sekiz aydır pazarda olan girişim, artık adını daha geniş kitlelere duyurmak istiyor.

Aralık 2016’da geliştirilmeye başlanan ve Ağustos 2017’de uygulama mağazalarına giren Bakkaldan, ismiyle müsemma bir girişim. Yani tek işi mahalle bakkalından istediklerinizi getirmek. Uygulama üzerinden size servis yapan bakkalların minimum sipariş tutarını, açılış/kapanış saatlerini ve puanını görebiliyor; istediğiniz bakkaldan sipariş verebiliyorsunuz. Ödemeyi ise kapıda, nakitle veya kredi kartıyla tamamlıyorsunuz.

30 ilçeden 350 bakkal

Ticaret, operasyon yönetimi ve yazılım konusunda tecrübeli üç girişimci (İzzet Tavaşi, Cem Danon, Güçlü Talu) tarafından kurulan Bakkaldan, şu anda İstanbul’un 30 ilçesinde 350 anlaşmalı bakkal ile çalışıyor. On bine yakın üyeye (tüketici) sahip olan Bakkaldan, üye sayısını her hafta ortalama yüzde 17 artırıyor ve Bakkaldan veritabanına eklenmiş 300 farklı markaya ait 9.000 çeşit ürün bulunuyor. Bakkaldan ekibi İstanbul’daki tüm bakkallara ulaşmayı ve aylık 15 bin siparişi geçmeyi geçmeyi kısa vadeli hedefi olarak görüyor. Uzun vadede ise başta Ankara olmak üzere İzmir, Adana ve Gaziantep gibi büyük illere yayılarak aylık 100 bin sipariş barajını aşmak istiyor.

Kurucu ortaklardan Cem Danon, “Bakkaldan tek dikeye odaklanıyor, bakkallarımız. Diğer girişimlerle en büyük farkımız tek konsantrasyonumuzun bakkallar olması.” diyor ve ürün tedarik/depolama süreçlerine girmediklerini ekliyor. Bakkallar kendi fiyatlarını kendileri belirliyor ve Bakkaldan şu an için herhangi bir komisyon ücreti almıyor.

Hizmet bedelini müşteriden alacak

Öz sermaye ile yoluna devam ettiklerini paylaşan Cem Danon, markalarla yapılan işbirliklerinden gelir elde ettiklerini ve önümüzdeki dönemde tüketicilerden cüzi bir hizmet bedeli almayı düşündüklerini paylaşıyor. Bu ücretin rakip uygulamaların daha uygun olacağının da altını çiziyor.

Bakkaldan, şu anda kendini bakkalların dostu bir girişim olarak tanıtıyor ancak bu konumlandırmanın önümüzdeki dönemde değişip değişmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Bu alanda hizmet veren girişimlerin (küçük esnaftan evlere sipariş götürenler) farklı şekillerde (mesajlaşma usulü vs.) denemeler yaptığını pekala biliyoruz. Bildiğimiz bir şey daha var ki henüz bu girişimlerin büyümelerine dair iç açıcı verilere ulaşmış değiliz. Aksine bakkallarla rekabete giren Getir modelinin ise daha iyi bir şekilde yoluna devam ettiğini görüyoruz. Bu dikeydeki gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Son kullanıcı olarak yorumlarınızı da merakla bekliyoruz.

Bakkaldan uygulamalarını indirmek ve detaylı bilgiler için bakkaldan.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.