Turkcell, yemek kartı şirketi kuruyor

Turkcell, ortak ödeme şirketi ile yemek kartı şirketi kurma kararı aldığını açıkladı. Turkcell, bu şirketlerin yanında aynı zamanda bir de vakıf kuracağını duyurdu. Kurulacak vakfın adı ise Turkcell Vakfı olacak.

Komisyon ücretlerini yüksek tutması nedeniyle son dönemde esnafın tepkisini çeken yemek kartları tartışması devam ederken, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden olan Turkcell, yemek kartı şirketi kurmaya karar vermesiyle bir anda gözleri üzerine çekti. Turkcell, yeni şirketini bağlı olduğu ortaklığı Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. yani TÖHAŞ’ın kamu veya özel şirketlerle eşit paya sahip olma şartı ile kuracak.

Dün gerçekleştirilen Turkcell Yönetim Kurulu toplantısında, ayrıca TÖHAŞ veya başka bir Turkcell Grup şirketinin ortak bir ödeme şirketinin kuruluşuna iştirak edeceği de gündem konusuydu.

Turkcell kuracağı yemek şirketinin yanında Turkcell Vakfı adı verilecek olan yeni bir vakıf için de çalışmalara başladı. Turkcell, kuracağı yeni vakfı, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin daha kapsamlı ve nitelikli olarak yürütülmesi ve idareler tarafından yürütülen kamu hizmetleri yükünün bu yolla azaltmasına katkı sunulması amacıyla kurulacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.