Nvidia, sanal gerçeklik ile gerçek hayatta bir araba sürmeyi mümkün kılabilir

Nvidia, sanal gerçeklik ile gerçek hayatta bir araba sürmeyi mümkün kılabilir

Teknoloji şirketi Nvidia, düzenlediği GPU Teknoloji Konferansı'nda (GTC) sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçek dünyayı birbirine entregre eden bir çalışmanın demosunu seyircilere sundu. Şirket CEO'su Jensen Huang, sahnede sürücüsünün dışarıdan, aracına VR başlığı ile bağlanabildiğini gösterdi.

Huang, sahnede sunduğu demo çalışmasındaki görüntüleri, sevilen film 'Black Panther'e benzeterek "Nvidia’nın Holodeck yazılımı, gerçek dünyadaki bir arabayı sürmek için sanal gerçeklik kullanan bir sürücüye olanak sağladığından, Black Panther'ın en heyecan verici anlarından biri bugün hayata geçti." dedi.

VentureBeat editörleri, konferansın en heyecan verici anlarından biri olarak tanımladıkları saniyelere ait görüntüleri, kısa da olsa YouTube'da paylaştılar.

2012 yılından beri NVIDIA'nın düzenlediği GTC,  geçen zaman içinde katılımcı sayısını üç katından fazla artırdı. Konferansı bu sene 8.000'den fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.  26 Mart'ta başlayan  GTC'de bu sene makine öğrenimi ve yapay zeka gibi son yılların en hararetli konularının ağırlık kazandığını görüyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.