Eylül ayından bu yana 13 milyonu aşkın ARKit uygulaması indirildi

Eylül ayından bu yana 13 milyonu aşkın ARKit uygulaması indirildi

İlk olarak geçtiğimiz Haziran ayında karşımıza çıkan Apple'ın artırılmış gerçeklik teknolojisi olan ARKit, Eylül ayında iOS 11 işletim sistemi ile birlikte kullanıma sunuldu. Sensor Tower'ın bugün paylaştığı bilgilere göre yaklaşık 6 aylık süreç boyunca sadece ARKit ile geliştirilen artırılmış gerçeklik uygulamaları 13 milyonu aşkın indirilmeye ulaştı.

Dünya genelinde ARKit ile geliştirilen uygulamaların indirilmeleri konusunda detaylı bir grafik de hazırlayan Sensor Tower'ın paylaştığı verilere göre ARKit uyumlu uygulama ve oyunlar her geçen gün daha da başarılı indirilme istatistiklerine ulaştı.

Yüzde 47 ile oyunlar lider

ARKit uyumlu uygulamalara oyunların liderlik ettiğini de ekleyelim. Toplamda indirilen 13 milyon uygulamanın yüzde 47'si oyunlardan oluşuyor. Oyunları ise yüzde 14 ile araçlar, yüzde 12 ile eğlence ve son olarak yüzde 11 ile lifestyle kategorileri izliyor.

Tabii ki oyunların popülerliğinde Pokémon Go etkisi olduğunu da unutmamak gerekir. ARKit tanıtılmadan piyasaya çıkan ve kısa zamanda milyonlarca indirilmeye ulaşan Pokémon Go, artırılmış gerçeklik temelli oyunları oldukça popüler bir hale getirdi.

ARKit ile geliştirilen ve en fazla indirilen ücretsiz uygulama AR Dragon olurken, ücretli olarak en fazla indirilen uygulama ise CamToPlan Pro uygulaması oldu. Tabii ki Pokémon Go'nun ARKit ile geliştirilmemesi nedeniyle listede yer almadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.