Dijital eğitimi destekleyen Kod Ödülleri sahiplerini buldu

Dijital eğitimi destekleyen Kod Ödülleri sahiplerini buldu

Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul merkezli Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve iletişim sponsorlarından olduğumuz Kod Ödülleri'nden sizlere bahsetmiştik. Salı günü gerçekleşen bir etkinlikle birlikte noktalanan KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması’nda dereceye giren projeler ve fikirler açıklandı.

Matematik ve fen bilimleri alanlarında eğitim oyunları projelerinin ve fikirlerinin katıldığı yarışmanın oyun kategorisinde birinciliği, kahramanının görevi hücreleri hayatta tutabilmek olan Cellvivor adlı oyun projesi ile Ali Gökhan Birçek kazandı.

İkincilik ödülünü ise Isaac adlı bir karakterin gezegenler arasındaki gizemli maceralarıyla Newton Yasaları’nı oyunla öğrettiği Isaac’i Anlamak adlı oyun projesi ile Görkem Üner ve Yusuf Mete Saraçoğlu kazandı. Oyun kategorisinde üçüncü olan isim ise karakterin asasından çıkan ışınla optik ve ışığın kırılmasını oyuna dönüştüren Obsidian projesi ile Furkan Bayri oldu.

Fikir kategorisinde ise Çarpala adını verdiği fikir ile Aysun Nurkaya birincilik ödülünü alırken, Titanik’te Matematik adlı fikirle Ebru Karayılmaz ve Ceren Künutkum Zobi ikinciliği, Gizemli Piramit adlı fikirle Kaan Salı, Tuğberk Dilaver ve Merve Nur Varol ise üçüncülüğü elde etti.

Son olarak Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı tarafından verilen Özel Ödül ve Yapı Kredi Özel Ödülü'nden de bahsedelim. Faruk Eczacıbaşı Özel Ödülü'nü Fun Math ile Mustafa Zafer Bolat kazanırken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise Renkli Tırmanış oyunu ile Muhammed Duykan Bakay ve Esra Bakay oldu.

70 bin TL'den fazla ödül dağıtıldı

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Faruk Eczacıbaşı, TBV olarak Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürmek amacı doğrultusunda çalıştıklarını vurguladı. Toplam ödüllerin 70 bin TL’yi bulduğu yarışmaya, 250’si oyun, 350’si fikir  kategorisinde olmak üzere toplamda 600 başvuru yapıldığını da ekleyelim.

600 başvuru arasından 26 oyun ve 12 fikir projesi finale kaldı. Kododulleri.com sitesi ise 60 bin ziyaretçi tarafından, 145 bin kez görüntülendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.