Dijital eğitimi destekleyen Kod Ödülleri bu yıl ilk kez düzenleniyor

Dijital eğitimi destekleyen Kod Ödülleri bu yıl ilk kez düzenleniyor

İstanbul merkezli Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve iletişim sponsorlarından olduğumuz Kod Ödülleri, bilişim teknolojilerinin öğrencilerin öğrenme çıktılarına katkısını desteklemek amacı ile oluşturulmuş bir yarışma.

Ülkemizdeki eğitim sistemini dijitalleştirme hedefi ile yola çıkan Kod Ödülleri, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim düzeylerine yönelik Matematik ve Fen bilimleri alanlarında öğrenmeye katkı sağlayacak dijital içeriklere destek vermeyi amaçlıyor.

Fen veya Matematik alanlarında dijital içerik uygulamalarının/oyunlarının yanı sıra içerik fikirlerine de destek verecek olan Kod Ödülleri, iki kategoride 6 farklı para ödülü dağıtacak. Ürün kategorisinde 1.’ye 35 bin, 2.’ye 15 bin, 3.’ye ise 10 bin TL para ödülü verilirken, fikir kategorisinde 1.’ye 5 bin, 2.’ye 3 bin, 3.’ye ise 2 bin TL para ödülü verilecek.

Başvurular 30 Kasım'da sonlanıyor

Matematik ve fen bilimleri eğitimini destekleyecek nitelikte oluşturulacak olan projelerin konularının öğrenilmesine katkı sağlayan, K12 seviyesi MEB program içeriklerine yönelik olması gerektiğini de belirtelim. Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan proje başvuru süreci 30 Kasım 2017 tarihinde sonlanacak.

Son olarak projelerin Faruk Eczacıbaşı, Barış Özistek, Ozan Aydemir, Güven Çatak, Yakup Doğan, Dr. Tonguç İbrahim Sezen ve Dr. Özlem Mecit'ten oluşan 7 kişilik bir jüri tarafından değerlendirileceğini ve ödül töreninin önümüzdeki Ocak ayı içinde gerçekleşeceğini de ekleyelim. Dilerseniz Kod Ödüllerine buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.