Bobby Lee, Blockchain Venture Summit’te dijital varlıkları ve sahiplenilmelerini anlattı

Bobby Lee, Blockchain Venture Summit’te dijital varlıkları ve sahiplenilmelerini anlattı

2011 yılında bitcoin ile kardeşi ve aynı zamanda litecoinin yaratıcısı Charlie Lee sayesinde tanıştığını belirterek sözlerine başlayan Bobby Lee, varlık sahiplenme konusunda toplumun, günümüzde varlığı kimliğe bağlaması ile ilerlediğini belirtti.

Gayrimenkulden, kredi kartlarına kadar varlık sahiplenmelerinin hepsinin günümüzde kişinin kimlik bilgisine bağlı olduğunu ve bu nedenle de her zaman üçüncü bir güven mekanizmasına -kimliğinizi doğrulayacak güvenilir bir kişiye- ihtiyaç olduğunu belirten Bobby Lee, itibari para birimlerinde bile varlığın asıl sahibi parayı basan devlet olduğunu ve banknot sayesinde bu değeri kişiye devrettiğini anlatarak mevcut sistemin kimlik üzerinden nasıl işlediğini basitçe açıkladı.

Ancak Lee, kripto paralar söz konusu olduğunda ise durumun tamamen farklı olduğunu, dijital varlıklarda konunun bilginin sahiplenilmesi olduğunu belirtiyor. Bilginin sahibi olduğunu kanıtlayan, kimlik bilgilerini belirtmek durumunda değil. Bu durumu canlı gösteriye dönüştüren Bobbly Lee’nin sunumda gösterdiği private keyi tarayan kişiye  100 dolar değerinde bitcoini almasını sağladı.

Bitcoin ve beraberindeki diğer bütün kripto paraların temelde bu güvenlik mekanizması içinde çalıştığını anlatan Lee, konuşmasında özellikle bitcoin üzerinde durarak, bitcoinin bir süre sonra merkez bankalarının rezerv para birimi haline geleceğini belirterek sözlerini tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.