Blockchain Venture Summit, Charles Yim’in ICO sunumu ile başladı

Blockchain Venture Summit, Charles Yim’in ICO sunumu ile başladı

Cointopia'nın kurucusu Charles Michael Yim, Silikon Vadisi'nden İstanbul’a, Blockchain Venture Summit için geldi. Genişleyen ICO ekosisteminde farklı bir yere konumlanmak için yapılması gerekenleri paylaşan Yim oldukça önemli noktalara değindi.

Yim konuşmasına ICO ekosistemindeki bir yıllık süreçteki artışa parmak basarak başladı. Şu an 6,3 milyar dolarlık bir hacme sahip olan ICO'ların mevcut kaos durumunun zamanla yatışacağına inana Yim, bir ICO'ya başlamadan önce gerçekten bir ICO'ya ihtiyacınız olup olmadığını sorgulamalısınız diye başlıyor sözlerine.

Başarılı bir ICO için gerekli özellikleri, ürün, geliştirici ekip, teknoloji ve whitepaper, yasal sorumluluklar, güvenlik ve pazarlama olarak listeleyen Yim, bu liste deki en önemi maddenin elbette ürün yani fikir olduğunu da piyasada ne kadar çok “shitcoin” olduğunu hatırlatarak açıklıyor.

Yim sahnede kaldığı 20 dakikada düzenlenen ICO'nun yeteri kadar fon toplayabilmesi için etkili ve başarılı bir geliştirici ekibin olması gerektiğini ve geliştirici ekibin kalitesi ürününüze ait teknolojinin de kalitesini belirleyeceğini anlattı. ICO düzenleyicilerin yatırımcılarına karşı yasal sorumluluklarını da hatırlatan Yim, düzenlenen ICO'ların güvenlik sorunlarıda yaşadığını, dönem dönem düzenlenen ICO'ların bilgisayar korsanlarının saldırılarına uğradığını da belirtti.

ABD ve Asyanın kripto para ekosisteminde yön belirleyici bölgeler olması ve ICO'lar ile ilgili bu ülkelerdeki düzenleyici kurumların tavırları piyasanın da belirsizliğini pekiştirdiğini belirten Yim, hali hazırda ICO çılgınlığı içerisinde dolandırıcılıkları da hatırlatıp bu dijital varlık ekosisteminin daha hayatının ne kadar başında olduğunu görmemizi sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.