Apple, Apple Pencil destekli hızlı ve ucuz iPad’i tanıttı

Apple, Apple Pencil destekli hızlı ve ucuz iPad’i tanıttı

Dün Chicago'da gerçekleşen bir etkinlikle birlikte eğitim odaklı yeni iPad modelini tanıtan Apple, Pro modelleri haricinde ilk kez iPad modeline Apple Pencil desteği getirdi. Apple, yeni 9,7 inç iPad modeli ile ABD'de öğrencilerin yoğunlukla tercih ettiği Chroombook'lara rakip olmayı hedefliyor.

Tasarım anlamında bir önceki 9,7 inçlik iPad modeli ile tamamen aynı olan yeni iPad, Apple Pencil desteği sayesinde başarılı bir biçimde akıcı ve doğal bir çizim deneyimi sunuyor. Gümüş, altın ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunan yeni iPad, ülkemizde 1699 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Daha hızlı daha ucuz

7,5 mm kalınlığında ve 469 gram ağırlığında olan 9,7 inçlik yeni iPad,  2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip. Gücünü Apple'ın kendi üretimi olan A10 Fusion işlemcisinden alan iPad modeli, eski modele oranla yüzde 40 daha hızlı CPU ve yüzde 50 daha hızlı grafik performansı sağlıyor.

Yeni iPad modelinin yeni nesil AR uygulamalarını desteklemek için tasarlandığını da ekleyelim. Wi-Fi ve Wi-Fi + Cellular olmak üzere iki farklı modele sahip olan yeni iPad'in 32 GB Wi-Fi + Cellular modeli 2 bin 349 TL fiyat etiketine sahip. Apple Pencil'ın iPad'in kutusundan çıkmadığını da hatırlatalım. Yeni iPad ile Apple Pencil deneyimini yaşamak isteyen kullanıcılar Apple Pencil'ı 479 TL karşılığında ayrıca satın alınabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.