Ford ve Alibaba'nın devasa otomobil otomatı gün yüzüne çıktı

Ford ve Alibaba'nın devasa otomobil otomatı gün yüzüne çıktı

Geçtiğimiz Aralık ayında ABD merkezli otomobil üreticisi Ford‘la anlaştığını duyuran Alibaba'nın devasa otomobil otomatı projesinden sizlere bahsetmiştik. Çin'in Guangzhou şehrinde kurulan devasa otomat, bir mobil uygulama sayesinde otomobil satın almak veya denemenize olanak tanıyor.

3 gün boyunca test sürüşü

Yaklaşık 2 yıllık çalışmanın sonucu olarak karşımıza çıkan Super Test-Drive Center adındaki otomat, içinde onlarca Ford otomobili barındırıyor. Tmail mobil uygulaması sayesinde dilediği otomobili seçen kullanıcılar, 3 gün boyunca otomobili test etme imkanına sahip oluyorlar.

Alibaba'nın böyle bir iş birliğini tercih etmesinin ana nedeni ise potansiyel otomobil alıcılarının platformundaki indirim ve teşvikler ile buluşturmak. Tabii ki otomobil otomatı konseptinin pek de yeni bir fikir olmadığını da ekleyelim. Otomobil otomatı projesinin ilk denemeleri 1905 yılında yapıldı.

Yerden tasarruf sağlayan konsepti günümüzde de çeşitli markalar kullanıyor. Carvana adlı girişimin ABD'de benzer bir otomobil otomatına sahip olduğunu da hatırlatalım. Alibaba ile Ford'un otomobil otomatı projesinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.