Uygun fiyatlı benzine ulaştıran girişim: BenzinLitre

Uygun fiyatlı benzine ulaştıran girişim: BenzinLitre

Kullanıcı bazlı veri paylaşımı ile en uygun benzin, dizel ve otogaz fiyatlarını, en yakın istasyonları, sevdiğiniz kahve markalarını, en temiz istasyonları, en geniş market opsiyonları ile farklı yıkama türlerini, mescit, lastik tamiri gibi bir istasyondan bekleyebileceğiniz bilgileri bulabileceğiniz yeni bir yerli uygulama: BenzinLitre.

"İlk gördüğüm istasyona gireceğim" yerine "en doğru istasyona gireceğim" algısını oluşturmayı hedefleyen BenzinLitre, konumunuza en yakın akaryakıt istasyonlarını sıralıyor. Öne çıkan noktası ilgili istasyondaki akaryakıt fiyatlarını göstermesi olan BenzinLitre ile en uygun benzin fiyatı, dizel fiyatı ve LPG fiyatını görebilmek mümkün. Tüm akaryakıt seçenekleri için arama yapmanız mümkün. Aramayı yaptığınızda etrafınızdaki en ucuz benzinin satıldığı istasyonlara da bu şekilde ulaşmış oluyorsunuz. Uygulamada bulunan herhangi bir benzin istasyonuna tıkladığınızda fiyatların yanında istasyon ayrıntılarını da görüyorsunuz. İstasyonun açık olduğu saatler, market, restoran, tuvalet gibi özelliklerinin bilgisine de ulaşıyorsunuz.

Uygun fiyatlı benzin bulmanın haricinde özellikler

BenzinLitre, kullanıcıya sadece uygun fiyatlı benzin hizmeti değil, bunun yanında birçok özellik daha sunuyor. Acil durumlarda en yakın istasyon, oto-lastik tamiri gibi bir ihtiyaçlarınızı karşılıyor, aynı zamanda gecenin bir vakti tüm marketler kapanmışken açık olan bir benzin istasyonunun marketi de ihtiyacınız olan acil bir şeyi bulmanızda size yardımcı oluyor.

Uygulamada benzin fiyatlarını, kitle kaynağı ile kullanıcılar belirliyor. Buna rağmen uygulama tarafının müdahale ettiği bir fiyat penceresi var. Benzine gelen zamlara göre de belirli müdahaleler de bulunabiliyorlar. "Onaylı istasyon" özelliği ile yakın zamanda istasyon sahiplerinin de belli ayrıcalıklar ile kontrol edebileceği bir yapıya geçileceğini de belirtiyorlar. Art niyetli kullanımlar durumunda sadece kullanıcının değil, kullandığı cihazların da engellemeyle karşılaşacağını hatırlatalım.

BenzinLitre ile en ucuz benzinin nerede olduğunu öğrenin

İster İstanbul'da, isterseniz Ankara'da ya da Anadolu'nun herhangi bir şehrinde olun, her yerde kullanıma açık olan BenzinLitre ile en ucuz benzinin hangi istasyonda olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Büyük markalar tavan fiyatı sabit tutarken, yerel oyuncularda çok rekabetçi fiyatları görmenin mümkün olduğu piyasada BenzinLitre kullanıcıları depo başına 50 TL'ye kadar tasarruf edebiliyorlar. Tasarrufların yanında kart kampanyalarının sadece belirli istasyonlarda değil, belirlenen şirketin tüm istasyonlarında geçerli olması da BenzinLitre için öne çıkan bir özellik olarak adlandırılabilir.

Uygulamada bulunan "Kazanmak için Katıl" bölümünde ise fiyat güncelleme ve yorum/rate yapan kullanıcılar puan kazanıyor. BenzinLitre'de bulunan Leaderboard sayesinde kullanıcılar oyunlaştırma ile hem puan kazanarak motive olacaklar hem de günlük 50 TL ücretsiz akaryakıt kazanma şansına sahip olacaklar. Halihazırda birkaç marka ile ücretsiz akaryakıt çekilişine sponsor olması için de görüştüklerini belirttiler.

BenzinLitre'nin kurucusu Görkem Ünel

Yurt dışında Gasbuddy ve Gas Guru gibi örneklerini gördüğümüz uygulamanın ülkemizde ise henüz bir muadili yok. Uygulama, bugüne kadar Hepsiburada, Rocket Internet ve Trendyol gibi e-ticaret firmalarında çalışan, son olarak Criteo Munich ofisinde kısa bir çalışmanın ardından, Criteo Türkiye ofisinin kurulma sürecinde pay sahibi olan Görkem Ünel tarafından bir ay kadar önce hayata geçirildi ve şimdiden 10 binden fazla kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Görkem Ünel, BenzinLitre için yapay zeka uygulama şirketi BRAIN MINDS teknolojisini kurdu. Şu an için tamamen BenzinLitre'ye odaklanan BRAIN MINDS'ın gelecek için farklı projeleri de mevcut.

Kamuya fayda sağlama amacıyla kurulduğunun altı çizilen BenzinLitre, kullanıcı tarafında daima ücretsiz olacak. BenzinLitre'yi iOS cihazlarınız için App Store, Android cihazlarınız içinse Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.